Aktualno

VIŠEMILIJUNSKA OBNOVA U GRADU, KOMOLCU I KUPARIMA Na benzinsku pumpu po gorivo, spenzu i hot dog

VIŠEMILIJUNSKA OBNOVA U GRADU, KOMOLCU I KUPARIMA Na benzinsku pumpu po gorivo, spenzu i hot dog

Nakon vrtoglavog porasta cijena goriva na benzinskim postajama, INAnas ne prestaje iznenađivati. Naime, kako DuList prvi doznaje, već neko vrijeme u Komolcu, ‘ispod duba’ i u Kuparima u tijeku su radovi preure­đenja. Zbog opsežnih zahvata unu­tar samih objekata koji su zatvoreni, građanima su na raspolaganju, za kupovinu namirnica koje su se uobi­čajeno mogle naći u njihovom asorti­manu te, naravno, za plaćanje goriva, na gore spomenutim mjestima postav­ljeni kontejneri kao i TOI zahodi.
Novi namještaj i suvremena oprema
— Kako bi za kupce dubrovačkog područja osigurala još ugodnija mje­sta za osvježenje, INAobnavlja malo­prodajna mjesta INADubrovnik-Komo­lac, INAKupari i INADubrovnik-grad. Vrijednost investicije je višemilijunska. Rekonstrukcijom će biti unaprijeđeni prodajni prostori lokacija na način da će se opremiti novim namještajem i suvremenom opremom – potvrdili su na naš upit iz Korporativnih komunika­cija i marketinga ove nacionalne naftne kompanije.
Koliko će radovi potrajati, nisu željeli otkriti. Ipak iznijeli su kako će jedan od noviteta svakako biti gastro ponuda u sklopu koncepta tzv. Fresh Cornera, a ponuda proizvoda i robe široke potrošnje bit će veća te prilagođena urbanim kupcima. Kupcima će, iznose, dakle biti omogućeno da se na jednom mje­stu opskrbe visokokvalitetnim Ini­nim gorivima i mazivima, okrijepe se kavom i svježim pekarskim proizvo­dima, na licu mjesta spremljenim sen­dvičima i hot dogom. ­
Također, objasnili su nam, građani će moći obaviti kupovinu namirnica te ostalih proizvoda po pristupačnim cije­nama. Želja im je, naglašavaju iz INA-e, stvoriti ugodan ambijent za odmor te omogućiti njihovim kupcima da na jednom mjestu obave sve ostalo što im treba – plate račune, koriste usluge Air­casha i Paysafea, ali i kupuju bonove teleoperatera, poklon kartice, Inine prepaid kartice, bonove za online igre (Playstation i STEAM).
— Za vrijeme trajanja radova na malo­prodajnim mjestima INA Dubrovnik- Komolac, INA Kupari i INA Dubrov­nik-grad, kupci se istovremeno na tim lokacijama mogu opskrbiti Ininim gori­vima i ostalim asortimanom – dodali su. Vijest o modernizaciji njihovih pro­dajnih mjesta, moramo priznati, doče­kali smo s nemalim iznenađenjem, ali i sa skepsom, kako zbog sveprisutne gospodarske krize, tako i činjenice da je benzinska postaja Ispod duba obnov­ljena ne tako davne 2015.
Tada, srušen je postojeći objekt i u sklopu Plavog koncepta, projekta koji je INA pokrenula krajem 2010. godine s ciljem modernizacije maloprodajne mreže, od 10. ožujka 2015. se provo­dila kapitalna rekonstrukcija, o čemu je DuList svojedobno pisao. Za potrebe gradnje je na snazi bila posebna regu­lacija prometa, a predviđeno trajanje rekonstrukcije je bilo 100 dana. No, taj se rok zbog problema na samom gradi­lištu dobrano odgodio pa je posljednje obrise nova benzinska postaje počela poprimati tek u travnju 2016.
VIŠEMILIJUNSKA OBNOVA U GRADU, KOMOLCU I KUPARIMA Na benzinsku pumpu po gorivo, spenzu i hot dog
Na mjestu stare nakon podosta vremena otvorena je nova puma koja je prema navodima INA-e zadovoljila standarde zaštite okoliša te je uz novi vizualni identitet dobila vrhunsku teh­ničku opremljenost i funkcionalnost. Istovremeno je proširen i asortiman robe široke potrošnje. U sklopu Plavog koncepta do te 2015. je modernizirano više od 180 benzinskih postaja, između ostalih i benzinske postaje Dubrovnik – Komolac i Kupari, iznijeli su u odgo­voru za naše čitatelje iz ove tvrtke.
Nova Uredba Vlade RH o cijeni goriva
Inače, nastavno na Uredbu Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, iz INA-e su proteklog vikenda obavijestili kupce kako će svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosu­per 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) prodavati do isteka zaliha. Naime, kako su istakli, zbog odredbi propisa­nih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kom­panije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati malopro­dajna mjesta premium gorivima.
— Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gori­vima sigurna (Eurosuper 95, Eurodi­esel, Eurodiesel plavi). U međuvre­menu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom – zaklju­čili su. Podsjetimo, iako se cijene nafte i naftnih derivata utvrđuju slobodno, u skladu s pravilima kojima se uređuju tržišni odnosi, Vlada RH iskoristila je mogućnost zaštite potrošača i regu­lacije tržišta te je Uredbom propisala najvišu razinu maloprodajnih cijena za pojedine naftne derivate na rok od 30 dana.
— Dosad su postojale indicije da će se situacija s cijenama goriva uskoro stabilizirati. Nažalost, zadnji podaci govore da bi se rast mogao nastaviti. Zbog toga smo iskoristili zakonsku mogućnost koju imamo te utvrdili naj­više maloprodajne cijene na koje nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove. Idućih 30 dana malo­prodajne cijene eurodizela na benzin­skim crpkama iznosit će najviše 11, a benzina 11,10 kuna po litri – izjavio je resorni ministar Tomislav Ćorić. Ova Uredba primjenjivat će se na motorne benzine i dizelsko gorivo.
Najviše maloprodajne cijene s pore­zom na dodanu vrijednost u iznosu od 11,10 kn/l određuju se za motorni ben­zin – EUROSUPER BS 95, EUROSUPER BS 98 i EUROSUPER BS 100, dok najviša maloprodajna cijena za dizelsko gorivo – EURODIZEL BS s porezom na dodanu vrijednost iznosi 11,00 kn/l. Spome­nuta Uredba je donesena zbog velikog porasta maloprodajnih cijena naftnih derivata na svjetskom i nama referen­tnom Mediteranskom tržištu, istaknuli su na stranici Vlade Republike Hrvat­ske prošli četvrtak.
VIŠEMILIJUNSKA OBNOVA U GRADU, KOMOLCU I KUPARIMA Na benzinsku pumpu po gorivo, spenzu i hot dog
Objavljeno u tiskanom  izdanju DuLista, 20. listopada 2021.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist