Aktualno

Više od stotinu malih Linđovaca priredilo koncert za pamćenje!

Više od stotinu malih Linđovaca priredilo koncert za pamćenje!

Sve mlađe uzrasne skupine Foklornog ansambla Linđo predstavile su se svojim roditeljima i prijateljima završnim plesnim koncertom koji je održan u Lazaretima.

Pred više od dvije stotine oduševljenih posjetitelja dvije skupine Linđovog blaga, te ‘D’ i ‘C’ sastav ansambla otplesali su koreografije iz Zaprešića, Draganića i Međimurja, Bunjevačke plesove te izveli Konavosko potkolo i Čičak, kao i poskočicu Linđo bez koje ne prolazi niti jedan nastup našeg ansambla.

Na Linđovoj pozornici nastupilo je više od stotinu dječaka i djevojčica iz Dubrovnika, a s njima su u proteklih godinu dana radili i svemu ih naučili plesni voditelji Jadran Radonić i Ivo Vlahušić. S velikim zadovoljstvom ćemo istaknuti da je dio ‘A’ ansambla pomogao u garederobi, kako bi se sve stiglo na vrijeme, unatoč raznolikom programu. No, ipak su Marica Matuško, voditeljica fundusa i radionice narodnih nošnji i Tajana Kera, garederobijerka – restaurator napravile ključni posao u pripremi svih narodnih nošnji koje su djeca oblačila.

Za ovu prigodu voditelj glazbe Enes Omerčahić je posebno pripremio orkestar u kojem su većinu činili mladi članovi, potpomognuti dijelom glazbenika iz A sastava.

Na samom kraju koncerta Folklorni ansambl Linđo je organizirao prigodni tratamenat za svu dječicu, a oni su se na kraju nastupa obratili roditeljima riječima: ‘Hvala vam što nas podržavate da budemo Linđovci’.

Snimio: Luko Brailo

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist