Aktualno

FOTO Predstavljena prva faza projekta ‘Edukacijski i tematski park’

FOTO Predstavljena prva faza projekta 'Edukacijski i tematski park'

U Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik u utorak je predstavljena prva faza projekta Edukacijski i tematski park.

Naime, neiskorištena površina u okolišu dviju škola (Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik i Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik) i u turistički atraktivnom gradskom kotaru kao i nepostojanje mjesta na kojem bi učenici proveli slobodno vrijeme ne pušeći, opuštajući se i družeći se potakli su prof. Amiru Čerimagić, dipl. ing. poljoprivrede, da napiše projekt za uređenje ovog parka. Park je mjesto s dobrim potencijalom za obavljanje stručne prakse za učenike s poteškoćama, ali neograđeno je i time nesigurno za njihov boravak.

Ideja za uređenje parka je očuvanje kulturne baštine gradnje suhozida i uzgoj aromatičnog i ljekovitog bilja i stvaranje mjesta za boravak na otvorenome u mirisnom ambijentu. Nastojat će se ojačati svijest mladih o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i promicati zdravi stil života, organizirati razne radionice te tako produbiti suradnju s ostalim odgojno-obrazovnim ustanovama. Želi se stvoriti mogućnost educiranja zainteresiranih turista označavanjem biljaka višejezičnim natpisima i postavljanjem panoa o razvoju obrtništva i trgovine u Dubrovniku.

Ministarstvo turizma je prepoznalo važnost ovog projekta i odlučilo financirati prvu fazu uređenja Edukacijskog i tematskog parka.

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist