Aktualno

Više od 80 ronilaca udružuje snage u čišćenju podmorja Uvale Lovište

ciscenje podmorja loviste

Da bi jedna od najljepših uvala na Jadranu, ona u Lovištu, ostala čista, već se drugu godinu brine Ekološko ronilački klub Lanterna. Njegovi članovi 15. lipnja organiziraju ronilačko-ekološku akciju čišćenja podmorja. I to s međunarodnim predznakom jer će im se i ove godine pridružiti ekipe ronilaca iz Bosne i Hercegovine i Makedonije te ronioci vatrogasnih postrojbi iz Slovenije.

Uz ronioce s Pelješca i susjedne Korčule, iz Dubrovnika, Splita i uz Hrvatsku gorsku službu spašavanja koja osigurava medicinski tim i dva čamca, u Lovištu će se sljedećeg vikenda okupiti više od 80 sudionika ove jedinstvene akcije.

Osim ekološkog, ova akcija ima i edukativni karakter, nastoji podignuti svijest lokalnog stanovništva, ali i brojnih turista, posebno nautičara kojima je Lovište omiljena uvala, o važnosti očuvanje morskog okoliša.

-Akciju smo pokrenuli prošle godine, vrlo brzo nakon što smo osnovali ronilački klub, s ciljem da postane tradicionalna. Tada smo iz mora izvukli između četiri i pet kubika smeća. U vrijeme kad smo suočeni s klimatskim promjenama i negativnim učincima ljudskog djelovanja na okoliš, ovo je naš mali doprinos odgovornom odnosu prema sredini u kojoj živimo. Koristim prigodu zahvaliti Općini Orebić i TZ općine Orebić, Poljoprivrednoj zadruzi Kuna, R.T.P. Lovište i tvrtki My Gavi na podršci, a sve ronioce koji sudjeluju u akciji počastit ćemo zaronom na jednoj od atraktivnih lokacija u Lovištu – poručio je Igor Đuričić, predsjednik Lanterne.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist