Hrvatska

Više od 300 tvrtki želi raditi s Crvenim križem

Crveni križ Hrvatska (CKH) s prikupljenih više od 60 milijuna kuna pomoći za poplavljena područja bilježi pravu navalu domaćih tvrtki na natječaj po posebnim uvjetima za isporuku roba u opremanju poplavljenih domaćinstava.

Javni poziv je u tijeku, no lista prijava već je duga: javilo se više od 300 proizvođača namještaja, spavaćih soba, kuhinja i kuhinjskih aparata, električnih uređaja, stolarije i podnih obloga, madraca, jastuka, posteljine, školskog pribora. Pristižu i donacije ovih roba, primjerice, Ancona grupa iz Đakova donira 50 kuhinja, a Končar više od 200 proizvoda bijele tehnike. To je za Poslovni dnevnik u razgovoru iznio izvršeni predsjednik CKH Robert Markt, inače bivši državni tajnik za javnu nabavu, ističući kako će se gledati da donatori imaju udjela u tržišnom dijelu natječaja.

Pripreme za njega traju, i to u konzultaciji sa strukom po pitanju tržišnih cijena, a koncept je sljedeći: za svaki će proizvod biti definirana najviša cijena koju je CKH spreman platiti, a svaku će tvrtku upoznati s uvjetima nabave. Pritom će onaj tko da najbolju ponudu dobiti 60% posla, dok će ostatak biti raspoređen na tvrtke koje su bile blizu, a prednost će imati tvrtke s poplavljenih područja.

Poslovni.hr

Pročitajte još

SNAŽAN RAST U godinu dana broj obrta veći za 7.190

Dulist

UVODI SE NOVI SUSTAV ZA UZBUNJIVANJE U subotu će svi dobiti testnu poruku!

Dulist

Vlada predstavila poreznu reformu. Evo koliko će kome rasti plaće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija