Hrvatska

Više od 300 tvrtki želi raditi s Crvenim križem

Više od 300 tvrtki želi raditi s Crvenim križem

Crveni križ Hrvatska (CKH) s prikupljenih više od 60 milijuna kuna pomoći za poplavljena područja bilježi pravu navalu domaćih tvrtki na natječaj po posebnim uvjetima za isporuku roba u opremanju poplavljenih domaćinstava.

Javni poziv je u tijeku, no lista prijava već je duga: javilo se više od 300 proizvođača namještaja, spavaćih soba, kuhinja i kuhinjskih aparata, električnih uređaja, stolarije i podnih obloga, madraca, jastuka, posteljine, školskog pribora. Pristižu i donacije ovih roba, primjerice, Ancona grupa iz Đakova donira 50 kuhinja, a Končar više od 200 proizvoda bijele tehnike. To je za Poslovni dnevnik u razgovoru iznio izvršeni predsjednik CKH Robert Markt, inače bivši državni tajnik za javnu nabavu, ističući kako će se gledati da donatori imaju udjela u tržišnom dijelu natječaja.

Pripreme za njega traju, i to u konzultaciji sa strukom po pitanju tržišnih cijena, a koncept je sljedeći: za svaki će proizvod biti definirana najviša cijena koju je CKH spreman platiti, a svaku će tvrtku upoznati s uvjetima nabave. Pritom će onaj tko da najbolju ponudu dobiti 60% posla, dok će ostatak biti raspoređen na tvrtke koje su bile blizu, a prednost će imati tvrtke s poplavljenih područja.

Poslovni.hr

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist