Hrvatska

Virus se širi znatno brže nego protekle godine u ovom razdoblju

Na 27. listopada lani je bilo 11.311 aktivno zaraženih, a jučer 17.944, s tim da ove godine znatno više testiramo, ali dok je lani u bolnici bilo 897 pacijenata zbog Covida-19, jučer ih je bilo 1170, te 57 naspram 139 ove godine na respiratoru.

Brojke donosi Večernji list, a samoizoliranih je sličan kao i lani, što govori da su i epidemiološki kriteriji popustili jer je proteklog tjedna bilo 37 posto ili 17.000 više testiranih nego u odgovarajućem tjednu lani.

Nastavi li se nagli porast broja zaraženih kao u proteklih šest dana danas bi prvi put od 12. prosinca prošle godine mogli imati više od 4000 zaraženih, a nije pretjerano ni spomenuti da smo rekordan dnevni broj zaraženih imali 10. Prosinca, 4620. Lani do 27. listopada dnevni broj novozaraženih samo je dva dana bio veći od dvije tisuće, te je prvi put prešao tri tisuće 12. studenoga.

Pročitajte više na ovom linku.

Pročitajte još

U Valamaru akceleracija ulaganja i transformacija turističkog poslovanja

Dulist

Među top tri destinacije smo po izboru prestižnog svjetskog časopisa

Dulist

HTZ pokrenuo novu zimsku kampanju ‘Croatia – Winter Wonderland’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija