Kultura

VIRTUALNA IZLOŽBA ‘Od Božića do Božića – Pučka pobožnost Hrvata u Bosni i Hercegovini’

Na mrežnim stranicama Hrvatske matice iseljenika u srijedu, 23. prosinca u 15 sati bit će postavljena i predstavljena virtualna izložba ‘Od Božića do Božića – Pučka pobožnost Hrvata u Bosni i Hercegovini’ autora etnologa dr. sc. karmeličanina o. Zvonka Martića. Otac Martić voditelj je Etnografske zbirke Samostana i duhovnog centra ‘Karmel sv. Ilije’ na Buškom jezeru u okolcii Tomislavgrada, autor je niza izložbi i predavanja, te koautor izvrsno opremljene monografije ‘Vila bana zvala priko Vrana – Tradicijska odjeća, pjesme i plesovi Hrvata u Bosni i Hercegovini u 21. stoljeću’.

Izložba predstavlja nematerijalne kulturne aspekte kulture i pučke tradicije koji slijede liturgijski kalendar. Običaji božićnog i korizmeno-uskrsnog ciklusa ali i dana kroz godinu prikazani su kroz vrsne fotografije Jasmina Fazlagića u kojima se očituje transcedencija duha naroda u njegovoj obuzetosti svetim i svečanim.  Kustos izložbe, urednik i autor predogvora je etnolog Ivica Kipre, a organizator Hrvatska matica iseljenika – podružnica Dubrovnik. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2020. i moći se se pogledati na navedenim mrežnim stranicama. Izložba je dvojezična, na hrvatskom i engleskom i prati je dvojezični katalog.

Pročitajte još

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Španjolska hit predstava hrvatskog autora gostuje u Dubrovniku

Dulist

‘OD PRIČE DO PREDSTAVE’ Ivana Đula organizira zanimljivu dječju radionicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija