Kultura

Violinski recital Lane Trotovšek u Dvoru

lana trotovsek

U sklopu glazbenog dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će violinistica Lana Trotovšek u pratnji Simona Lanea na glasoviru večeras, 18. kolovoza, u u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Lana Trotovšek proslavljena je slovenska violinistica koja svoju karijeru vrlo uspješno gradi nastupajući diljem Europe i svijeta, a njeni koncerti u Velikoj Britaniji (Wigmore Hall, Kings Place, Cadogan Hall, St John’s Smith Square), bečkom Konzerthausu i venecijanskom Teatro la Fenice s entuzijazmom su primljeni od strane publike kao i od strane kritičara. Njene izvedbe prenosili su BBC radio, Slovenska televizija i radio kao i francuski Arte TV. Dobitnica je velikog broja međunarodnih nagrada s najprestižnijih natjecanja u Velikoj Britaniji, Sloveniji i Italiji i ostvarila je suradnje s renomiranim imenima klasične glazbene scene. Na koncertu u Dvoru uz Lanu Trotovšek će nastupiti britanski pijanist Simon Lane, diplomant londonske Royal Academy of Music, svestrani glazbenik koji ostvaruje različite instrumentalne i vokalne suradnje.

Na programu su 3. sonata za violinu i klavir u d-molu J. Brahmsa, Fratres za violinu i klavir Arvoa Pärta, Sonata za violinu i klavir u g-molu C. Debussyja te Koncertna fantazija za violinu i klavir prema operi Georgea Gershwina Porgy and Bess I. A. Frolova.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu.
 

Pročitajte još

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist