Aktualno

Violić svjedočio na suđenju za aferu Fimi Media

Violić svjedočio na suđenju za aferu Fimi Media

Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu na sudskom postupku za aferu Fimi Media svjedočio direktor ACI-ja, Dubrovčanin Anto Violić, koji je dao iskaz o okolnostima poslovanja ACI-ja i Fimi Medie.

Violić se u svom svjedočenju požalio kako Fimi Media za ACI nije odradila jedan od dva plaćena posla.

– Zbog toga smo na savjet pravne službe protiv Fimi Medie pokrenuli sudski spor – kazao je Violić, koji se prisjetio kako mu je suradnju s tom agencijom u proljeće 2008. godine preporučio bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić rekavši da ona radi za sve tvrtke od državnog interesa.

– Znao sam da je Barišić prva osoba do premijera i da je u stanju omogućiti da na svečanost dođu svi ministri – izjavio je Violić za čiju je tvrtku Fimi Media organizirala svečanost u povodu 25. obljetnice osnutka 2008. godine.

Dodao je kako je Fimi Mediu potom angažirao za dvije proslave, jednu u srpnju i jednu u rujnu. Prvu su platili 160 000 kuna plus PDV, a drugu 170 000 kuna plus PDV, no Fimi Media je odradila samo prvu. Zbog toga ih je ACI tužio i tražio povrat novca.

– Moja je bila procjena da, iako to nisu napravili, da platim i da im na sastanku kažem, nije sve odrađeno, ali da ćemo ih ponovno angažirati kako bi to odradili u sljedećem pokušaju, međutim poslije toga je uhićena, tako da od toga nije bilo ništa – ustvrdio je Violić.

Pročitajte još

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović