Sport

Violić i Šutalo na Grand Prixu u Austriji

Violić i Šutalo na Grand Prixu u Austriji

Nakon nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Dohi IJF World Judo Tour nastavlja se u Linzu, a od ukupno četiri natjecateljice iz Hrvatske, dvije su Dubrovkinje, Anđela Violić i Ivana Šutalo.

Od četvrtka 25. do 27. svibnja u ‘Tips Areni’ održat će se prvi ikada IJF Grand Prix u Austriji. Sveukupno je prijavljeno 455 natjecatelja iz 72 države, a prema Linzu su se uputile Ana Viktorija PULJIZ -52kg (JK „Solin“), Anđela VIOLIĆ -70kg (JK „Dubrovnik 1966“), Helena VUKOVIĆ (JK „Samobor“) i Ivana ŠUTALO (JK „Dubrovnik“) – obje u kategoriji +78kg.

Povratnica na tatami, 21-godišnja Puljiz sjajno je zatvorila rehabilitacijski period zlatnom medaljom u Dominikanskoj Republici, no na Svjetskom prvenstvu u Katru nemilosrdni ždrijeb, već u prvoj borbi aktualna olimpijska i dvostruka svjetska prvakinja Uta ABE (JPN) koja kasnije istog dana osvaja treću uzastopnu titulu svjetske prvakinje. Odmora za našu aktualnu osvajačicu brončanog odličja s Europskog prvenstva nema jer zna da je svaki bod za Olimpijske igre u Parizu bitan.

Uz natjecateljice putuje i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan CRNOV, koji je ujedno bio član delegacije na SP-u u Dohi. Sada se već uputio s reprezentacijom u lov na nove bodove za OI, a sljedeća stanica za njega je IJF Grand Prix u Austriji.

– Definitivno sada su se zahuktale kvalifikacije za Olimpijske igre, svaki turnir je izuzetno jak, izuzetno bitan, kako za nas tako i za druge reprezentacije. Svaki član našeg nacionalnog tima koji ide, uvjeren sam da može napraviti dobar rezultat, tako i sada – kazao je Crnov.

Natjecanje započinje sutra u 9 sati eliminacijskim borbama, a prva će na tatami Puljiz koja je u prvom kolu kategorije -52kg slobodna te čeka bolju iz dvoboja GYERTYAS (HUN) – EASTON (AUS). Violić (-70kg) će izaći na tatami u petak, protivnica u prvom kolu je Lidia BRANCHEVA (BUL). Posljednjeg dana natjecanja bore se Vuković i Šutalo. Šutalo u prvom kolu ide na Francuskinju BASTAREAUD dok Vuković čeka bolju iz meča HOELLWART (AUT) i BOUIZGARNE (GER). Finala su na programu svaki dan u 17 sati.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist