DuList PROMO

#VINSKIĐIR DULISTA Pošipi vinarije Black Island se ne propuštaju!

blank

Black Island Winery je osnovana 2018. kad je švedska firma Zhoda Investments kupila prostore bivše PZ Jedinstvo iz Smokvice. U njenoj obnovi, očuvanju tradicije s freškim pogledom na proizvodnju vina, pridružuje se mladi enolog Igor Radovanović, a zatim i enolog Nikola Mirošević. Od prve berbe prije četiri godine do danas je s prvotnih 20 tisuća boca povećala proizvodnju na 130 tisuća boca.

U svega četiri godine Black Island Winery postao je prepoznatljiv brend u Hrvatskoj, ali i šire. Svoja vina izvoze u dvadeset zemalja, a njihove etikete nalaze se u preko dvjesto restorana u Hrvatskoj.

blank

Black Island Winery trenutno proizvodi tri različita pošipa. The Dalmatian dog Pošip, naše je entry level vino s prepoznatljivom etiketom. The Dalmatian dog Pošip berbe 2021. je osvojio srebro na ovogodišnjem IWC u Londonu pa među najbolje ocijenjenim vinima, s obzirom na odnos cijene i kvalitete, predstavlja odličan izbor.

Pošip Merga Victa ujedno najprepoznatljiviji proizvod ove vinarije je vino punog tijela koje uz punoću okusa zadržava karakteristike svježeg aromatičnog bijelog vina što ga čini idealnim za sparivanje s mediteranskom kuhinjom. Ovo je vino osvojilo srebro, tj. 92 boda na ovogodišnjem Decanteru i prema preporukama Decanterovih novinara nosi etiketu ‘Highly recommended wine’. Uz ova dva svježa pošipa Black Island Winery ima novi pošip odležan u drvenim bačvama tehnikom sur lie koji odležava minimalno dvije godine. Ovo posebno vino berbe 2019. na tržište je pušteno ove godine. Od vinskih znalaca je odlično prihvaćeno pa je prodaja ovog vina bila iznad svih očekivanja.

blank

Uz Pošip, ovo ljeto je oblježilo novo hit vino Merga Victa Rosé od sorti plavac mali i plavina dok je za iduću sezonu u planu jedno crno – Merga Victa Plavac mali.

Black Island Winery vina se trenutno mogu kupiti u novouređenoj kušaonici u Smokvici, u većini supermarketa, wine shopova diljem Hrvatske, ali također i na web shopu www.dalmatiandog.eu.

Pročitajte još

VEDRAN KUNICA Školjkarstvo kao temelj održivog razvoja Malostonskog zaljeva

Dulist

LABORATORIJ ZA INTELIGENTNE AUTONOMNE SUSTAVE SeaClear projekt

Dulist

REZERVAT LOKRUM Oaza mira i istinskog hedonizma

Dulist