DuList PROMO

#VINSKIĐIR DULISTA Korta Katarina, jedna od najmodernijih i najljepših vinarija u Hrvatskoj

Vinarija Korta Katarina smještena u Orebiću postoji još od 2006. kada su je osnovali supružnici Lee i Penny Anderson. Naziv vinarije Korta Katarina potječe od naziva starih orebićkih ograđenih vrtova kapetanskih vila koje se zovu korte. Katarina (Katharine eng.) je dragocjeno ime koje se generacijama dodjeljuje u familiji.

Nakon rata Lee i Penny dolaze u posjet Hrvatskoj i na prvi pogled se zaljubljuju u ljepotu naše zemlje. Iz ljubavi prema zemlji i krajolik kojim su bili okruženi rodila se želja za stvaranjem vinarije. Perfektna lokacija pronađena je u najvinorodnijem kraju, na Pelješcu, u mjestu Orebić.

Od tada do danas kupili su i obnovili 6 hektara vinograda na najpoznatijim lokacijama, Dingaču i Postupu te na temeljima starog hotela koji se nalazi u sklopu posjeda, podigli jednu od najljepših i najmodernijih vinarija u Hrvatskoj zajedno s kušaonicom i vinskim barom. U samom krugu vinarije posadili su cca 3000 loza Crljenka ili Zinfandela, kao najčvršću poveznicu Hrvatske i Amerike.

Korta Katarina se dominantno bavi autohtonim hrvatskim sortama pošip i plavac mali. Nagrađivani Pošip, Plavac mali i Zinfandel su samo jedan dio vinske ponude koji se za početak može izdvojiti. Vino Reuben’s private reserve predstavlja perjanicu kuće Korta Katarina, a radi se o plavcu malom koji dugo odležava u barrique bačvama pa zatim i u bocama. Pjenušac Sabion je pjenušac proizveden klasičnom šampanjskom metodom od sorte rukatac ili maraština, dok je pjenušac Rosé Cello dobiven od plavca malog s položaja Postup i Dingač.

Ova nagrađivana vina mogu se nabaviti pozivom na broj telefona +385 99 492 5830, ili putem web shopa kortakatarina.com. Također, dobrodošli ste na obilazak vinarije kao i degustaciju uz najavu putem e-maila: visit@kortakatarina.com.

Pročitajte još

ALLURE BEAUTY POINT NA NOVOJ ADRESI Bili smo na otvorenju, pogledajte tko je sve došao!

Dulist

PRILIKA ZA POSAO Želiš postati dijelom jedinstvene priče na tržištu?

Dulist

CENTAR ZA JEZIKE UNIDU Novi ciklus programa učenja stranih jezika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija