Zanimljivosti

Vikend – pravo vrijeme za najbržu tortu od čokolade!

Pred vama su dani vikenda, a htjeli biste napraviti neku jednostavnu slasticu?

Ako vam se baš i ne da do butige, to nije nikakav problem, jer portal Zadovoljna.hr donosi sjajan recept za tortu od čokolade bez brašna. Mmm…
Sastojci:
– 175 g tamne čokolade
– 7 jaja
– 140g maslaca

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.
2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka, i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.
3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili svježe jagode ili maline.

Pročitajte još

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Mala, ali vrijedna ekipa iz ‘Male kuće’: Svoje igračke poklanjaju drugima!

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija