Grad

VIKEND DOČEKA NOVE GODINE Donosimo pregled spektakularnih događanja

Novogodisnji koncert DSO 2 50

U samoj završnici godine, Dubrovački zimski festival u poznato dobrom ritmu donosi bogate i raznovrsne sadržaje na razne gradske lokacije. ‘Šarena zima u Uvali’ ovog petka, 30. prosinca nosi naziv „Zabalajmo na lapadskom suncu“ – šareni plesni kolaž u kojem će sudjelovati KUD ‘Sveti Juraj’ Osojnik i klapa Figurin, na pozornici kraj fontane u Uvali Lapad s početkom u 13 sati, dok Društvo ‘Naša djeca’ Dubrovnik priprema program „Obitelj – drugo ime za ljubav” u 14 sati. U okviru programa ‘Božić u Svetoj Obitelji’ u 19 i 30 sati proslava je blagdana Svete Obitelji u Mokošici uz nastup klape Ragusavecchia na pozornici ispred Kluba mladih Sv. Ivan Pavao II.

U večernjim satima 30. prosinca, na velikoj festivalskoj pozornici na Stradunu dubrovački glazbenici predvođeni jazz pjevačicom Majom Grgić, izvest će program pod nazivom „Hommage Massimu“ u čast prerano preminuloj legendi hrvatske glazbene scene, Massimu Saviću. Početak programa je u 20 sati. U nastavku večeri, od 21 sat, dan prije dočeka Nove godine, na Stradunu će se za dobru atmosferu pobrinuti splitska grupa Magazin. Popularni splitski sastav izvest će presjek hitova iz svoje četrdeset godina duge karijere, na radost brojnih generacija Dubrovčana i posjetitelja.

Na Staru godinu, 31. prosinca održat će se dječji doček Nove godine na Stradunu u 11 sati, uz sudjelovanje Ante Gelo benda s Brunom Oberan, Ivom Ajduković i Alenom Đurasom te Plesnim studiom Lazareti, nakon čega će uslijediti tradicionalna kolenda uz FA Linđo, Zbor Libertas i Gradsku glazbu Dubrovnik u podne. U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, posljednjeg dana ove godine, održat će se i tradicionalni Novogodišnji cocktail dubrovačkih barmena ispred Gradske kavane pa će svi okupljeni moći i nazdraviti uz čašicu dobrog pića.

Vrhunac festivala bit će spektakularni doček Nove godine na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici, uz jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša, koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u novu godinu. Atmosferu će zagrijati Ante Gelo bend, Bruna Oberan, Iva Ajduković i Alen Đuras koji će nastupiti u 21 sat. Za ljubitelje elektroničke glazbe Petar Dundov stiže na „Gate 2023“ gdje će nastupiti uz podršku lokalnih snaga Denisa T-a i Matta Butta na dočeku Nove godine u Lazaretima. Program počinje u 22 sata.

Dubrovački simfonijski orkestar održat će svoj tradicionalni Novogodišnji koncert na Stradunu 1. siječnja u podne gdje će pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupiti mezzosopranistica Marta Hut i tenor Roko Radovan. Ovaj će koncert popratiti i tratament uz kamenice i pjenušac u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Prva večer nove godine na Stradunu je tradicionalno rezervirana za klapsku pjesmu pa će tako koncert u 21 sat održati Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist