Politika

VIJEĆNICI SDP-A: Ako je zakon jasan, zašto su građani preuzeli ulogu institucija i sami srušili zid?

Kad neće oni, građani će
Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika osvrnuli su se još jednom na slučaj Ville Elite i nedavnu akciju Igora Legaza na pomorskom dobru.
-Kada pogledamo širu sliku, postaje jasno da HDZ drži vlast na svim razinama – u gradu, županiji i državi. Čak je i potpredsjednica Europske komisije članica HDZ-a. U tom kontekstu, tvrdnja da nisu mogli reagirati zbog neobučenih pomorskih redara zvuči prilično neuvjerljivo.
Pitamo se, pomalo sarkastično, što točno trebaju naučiti pomorski redari? Interpretirati zakon? Ako je tako, zašto je gradonačelnik jasno izjavio na televiziji da je ‘činjenica da je taj zid apsolutno trebalo srušiti’? Ako je to bilo jasno, zašto su građani preuzeli ulogu institucija i sami srušili zid? Kako pomorski redari još nisu obučeni, je li to znači da trenutno ne postoji institucija na razini države koja može zaštiti pomorsko dobro?
Izostale su bilo kakve reakcije od strane gradske vlasti, niti su prijavili bespravnu gradnju na pomorskom dobru niti su javno osudili privatnog investitora zbog uzurpiranja pomorskog dobra, a da su to pravovremeno napravili možda se onaj zvjerski napad na profesora Legaza ne bi uopće dogodio.
Najgore je to što građani više ne očekuju od naših izabranih predstavnika da će djelovati u našem najboljem interesu te onda primorani sami preuzimaju odgovornost kada je to potrebno. E to je kada institucije ne rade svoj posao. Ako je zakon jasan, kao što je gradonačelnik rekao, tada ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za njegovu provedbu, pogotovo kada njegova politička stranka drži totalnu vertikalu vlasti.
Nadam se da će se u budućnosti više pažnje posvetiti pravilnoj provedbi zakona i zaštiti interesa građana, umjesto traženju izgovora – zaključuju vijećnici SDP-a.

Pročitajte još

Marija Vučković odgovorila odlazi li iz Vlade riječima: Za sada sam tu

Dulist

Braniteljima ustupljeno zemljište na Nuncijati! Četiri vijećnika suzdržana

Andrea Falkoni Račić

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite raspravu o dodjeli zemljišta braniteljima

Dulist