Grad

Vijećnici kotara: Promet oko Grada mora biti dostupan svim građanima Dubrovnika

Vijećnici kotara: Promet oko Grada mora biti dostupan svim građanima Dubrovnika

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je u ponedjeljak radni sastanak s članovima Vijeća gradskih kotara Grad, Pile-Kono i Ploče iza Grada, a na temu uspostavljanja zone posebnog prometnog režima, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

Uvodno je istaknuo kako je glavni fokus nacrta Odluke upravo na potrebama građana i kvaliteti života, a intencija Grada Dubrovnika je uvođenjem posebnog prometnog režima na trajno održiv način riješiti probleme prevelikog prometnog opterećenja u zoni oko povijesne jezgre.

Predstavnici kotara podržali su intenciju Grada za smanjenjem prometovanja u zoni oko povijesne jezgre s naglaskom kako isto mora biti dostupno svim građanima Dubrovnika. Ovom prilikom predstavnici kotara iznijeli su cijeli niz prijedloga vezanih uz samu odluku, a koji će kroz proces javnog savjetovanja također biti obrađeni.

Na sastanku je usuglašeno kako će nakon javnog savjetovanja te izrade konačnog prijedloga Odluke ista još jedanput biti prezentirana vijećima gradskih kotara Grad, Pile-Kono i Ploče iza Grada.

Grad Dubrovnik ističe važnost sudjelovanja građana u procesu javnog savjetovanja te još jednom poziva sve građane kao i gospodarske subjekte s gradskog područja, da se uključe u javno savjetovanje o Prijedlogu Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, a kako bi Odluka po donošenju bila što kvalitetnija i sveobuhvatnija te u konačnici životnija. Javno savjetovanje otvoreno je do 25. ožujka 2023. godine.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist