Politika

Vijeće prekinuto zbog manjka ruku?

Naprasno je, odlukom vijećnika vladajuće koalicije, prekinuta večerašnja sjednica Gradskog vijeća.

Naime, nakon završene 21. točke dnevnog reda, od njih ukupno 30, kratku stanku od minutu, dvije zatražila je predsjednica GV Olga Muratti. Vrativši se u Vijećnicu nakon konzultacija samo je obavijestila kako se, s obzirom da je prošlo 22 sata, a oni su tek na 21. točki, sjednica prekida i nastavlja sutra u 18 sati!

No, s obzriom da su neke sjednice ovog saziva Gradskog vijeća znale trajati i iza ponoća (sjetimo se samo maratonske koja je trajala 8 sati) ovaj razlog nije baš vjerodostojan. Prije bi se dalo naslutiti kako su vladajući počeli brojati ruke, kojih je u jednom trenutku bilo manje nego na početku, pa su se vjerojatno pobojali kako za određene točke neće imati dovoljno podrške. Možda čak ni kvoruma?!

Na prekid sjednice iz klupa je reagirala Dubravka Šuica (HDZ) ističući kako je takvo ponašanje nekorektno, te nije dostojno Gradske vijećnice. Budući da zbog stranačkih obveza vijećnici HDZ-a sutra u 18 sati neće moći prisustvovati sjednici za sutra su najvaili konferenciju za medije.
 

Pročitajte još

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija