DuList IN

Viganj postaje svjetski centar jedrenja na dasci

Viganj postaje svjetski centar jedrenja na dasci

Viganj na Pelješcu postaje svjetski centar windsurfinga! Naime, 8. srpnja počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini 'Formula windsurfing'.   

Svjetsko prvenstvo pod nazivom "2013 ‘ESET NOD32 Antivirus’ FORMULA WINDSURFING WORLD CHAMPIONSHIP powered by NORT.d.o.o."  traje do 13. srpnja, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

U Viganj stiže više od 150 najboljih surfera iz cijelog svijeta. Hrvatske boje na natjecanju će braniti Luka Mratović, dvostruki olimpijac i višestruki prvak u raznim disciplinama; Ante Berlengi, višestruki prvak Hrvatske, Enrico Marotti, jedna od najvećih mladih nada hrvatskog windsurfinga i Darko Antunović, najbolji surfer iz Vignja.  Luka, Ante, Enrico i Darko ističu kako očekuju napeto regatavnje i dobru zabavu i pozivaju gledatelja da dođu i Viganj i uživaju u ovom prekrasnom sportu.  

Naši će predstavnici braniti boje Hrvatske u natjecanju s najboljim surferima svijeta. U Viganj tako stiže Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu; Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli, Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli, Alberto Menegatti i mnogi drugi poznati svjetski surferi.

Viganj je posljednjih godina omiljeno odredište surfera iz svih krajeva svijeta. Uvjeti za surfanje u Vignju su savršeni – vjetra ima napretek, a posebnost je, što se može se surfati tijekom cijele godine.

Načelnik općine Orebić, Tomislav Ančić ističe kako je domaćinstvo Svjetskog prvenstva značajno za daljnji razvoj destinacije, te vjeruje da će i ovo natjecanje i slijedeća dva veća natjecanja koja su predviđena u Vignju u 2014. i 2015. donijeti novi zamah razvoju aktivnog turizma, produženju sezone, te nastavku pozitivnog trenda podizanja kvalitete u Vignju.
   
Direktorica Turističke zajednice Orebić, Jelena Radovanović također ističe značaj ovog Prvenstva za turističku promociju Vignja i Orebića. – Dolazak svjetske sportske elite na Pelješac ima veliki značaj za promociju Vignja i našeg poluootoka. Očekujemo da će se reportaže i slike s prvenstva otići na sve kontinente. Viganj je danas pozicioniran kao idealna surf destinacija na Jadranu, a trudimo se raditi na nizu aktivnosti koje će dodatno ojačati pozciju Vignja na karti idealnih mjesta za aktivni  odmor – poručuje Jelena Radovanović.
 

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist