Hrvatska

Vidoševićevoj obitelji ‘blokirani’ auti i tvrtke

Nadan Vidošević

Županijski sud u Zagrebu nastavio je blokirati imovinu bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića i njegove obitelji.

Tako im je, na prijedlog USKOK-a, ‘zabranjeno otuđiti ili opteretiti’ četiri vrijedna automobila i tvrtku ‘BOR HZA’ vrijednu više od 2,5 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Vidoševiću i supruzi blokirani su sportski mercedes ‘C klase’ i luksuzni mercedes ‘SL 500’, a kćerima ‘mini cooper’ i ‘smart’. Blokirani su im i udjeli u tvrtci ‘BOR HZA’ čiji su upisani vlasnici Vidoševićeva kćer Hana i majka Marija Tudor Vidošević, koja od 1995. prima mirovinu od 3.400 kuna. Iz sudske odluke proizlazi da je procijenjena vrijednost majčinih 67 posto tvrtke veća od 1,7 milijuna kuna, a kćerinih 33 posto preko 850.000 kuna.

Vidoševiću su već ranije, uz dionice i plovilo, blokirane nekretnine u Omišu, Delnicama, Jastrebarskom i Puli. No, kako je njihova vrijednost manja od tridesetak milijuna kuna za koliko je navodno oštetio Komoru USKOK je zatražio i oduzimanje imovine članovima njegove obitelji. Tvrde da se njihova imovina ne može opravdati prihodima evidentiranim kod porezne uprave pa sumnjaju da je i ona ostvarena nezakonito.

Opširnije o ovoj temi može se pročitati ovdje.

Pročitajte još

MUP o gužvama na graničnim prijelazima: Broj ulazaka ne odudara od prosjeka

Dulist

Cijepljeno 70 posto djelatnika ACI-ja

Dulist

KRENULA ISPLATA Proizvođači mandarina pogođeni korona krizom dobili nacionalne potpore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija