DuList IN

VIDEO/FOTO Ritam capoeire na Stradunu

VIDEO/FOTO Ritam capoeire na Stradunu

Ulični nastup ispred Velike Onofrijeve fontane održali su dubrovački capoeiristi u petak navečer te time u sklopu 3. Capoeira weekenda, koji se od 9. do 11. listopada održava u Dubrovniku.

Uz radionice capoeire za capoeiriste koji već 5 godine prakticiraju ovu vještinu u Dubrovniku, bogat program festivala uključuje i potpuno besplatne satove capoeire za početnike, radionicu brazilskog jongo plesa, te satove glazbe na tradicionalnim afro-brazilskim instrumentima.

Voditelji radionica su Heitor Challegre Damiao, učitelj capoeire iz Rio de Janeira poznatiji kao Mestre Pontape, te jedan od malobrojnih profesora capoeire u Hrvatskoj, Igor Šehić, voditelj škole Capoeira Camarada iz Zagreba.

Za sve koji su propustili ovaj ulični nastup, prezentaciju capoeire mogu doživjeti u nedjelju u 12:30 sati također ispred velike Onofrijeve fontane.

U subotu i nedjelju besplatni satovi za početnike će se održavati u sportskoj dvorani OŠ Marina Držića s početkom u 13:30, odnosno u 14 sati u nedjelju, nakon uličnog nastupa. Središnji događaj festivala je javno predavanje o capoeiri u subotu 10. listopada s početkom u 21 sat, na šetnici u uvali Lapad (caffe bar Promenada).

Festival organizira nevladina neprofitna Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika, u svrhu promoviranja specifične i zanimljive vještine capoeire, kao i afro-brazilske kulture.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist