Grad

VIDEO/FOTO Prvi autobus ‘neplatiša’ stigao na Pile, dočekali ga Raguž, Policija i redari

VIDEO/FOTO Prvi autobus 'neplatiša' stigao na Pile, dočekali ga Raguž, Policija i redari

Jutros je u grušku luku uplovila MSC Magnifica i u grad dovela oko 2600 turista. Bila bi to tek još jedna uobičajena turistička vijest da ovaj naš grad u kojem živimo nije toliko poseban.

Naime, Magnificu su u gruškoj luci dočekali autobusi agencije MSC krstarenja, preuzeli ih i prevezli na Pile, gdje ih je jutros dočekao ‘odbor za doček’: Policija, prometni redari, djelatnici Sanitata te zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Razlog? MSC krstarenja jedna od agencija koje nisu prihvatile plaćati zaustavljanje autobusa na Pilama, a to je odluka koju su u Gradu odlučili provesti pod svaku cijenu.

Kako saznajemo, iskrcaj putnika provodi se u redu i bez zastoja, a one autobuse koji dođu drugi put, a ne plate, prometni redari slikavaju za evidenciju. Redari ‘neplatišama’ pišu kazne, navodno ih je ispisano tri. Pritom vozač može odmah platiti 800 kuna ili će mu stići još veća ‘čestitka’ u obliku tzv. mandatne kazne u iznosu od 10000 kuna.

-Od sutra ujutro otvara se Zagrebačka i dužnici neće moći proći stupiće na Pilama – najavio je zamjenik Raguž, dok je jedan vozač autobusa cijelu situaciju prokomentirao riječima: – Riješite to s agencijama, a ne preko naših leđa!

Trenutno Policija regulira promet i asistira autobusima pri okretanju, dok komunalni i prometni redari s djelatnicima Sanitata nadgledaju zbivanja. Osim zamjenika Raguža, na Pilama je jutros viđen i direktor Sanitata Vedran Kunica, koji se na stajalištu za autobuse kratko zadržao.

Iako je sve prošlo bez izgreda i komplikacija, na kratko se dogodio incident zbog snimanja mobitelom. Zaiskrilo je, naime, između djelatnika Sanitata i predstavnika jedne od agencija, koji je kod dolaska autobusa na Pile krenuo sve snimati svojim mobitelom. No, to je zasmetalo djelatniku Sanitata koji nije želio da ga itko osim novinara snima pa je zaprijetio kako će mu slomiti mobitel. Situaciju je smirio policajac na terenu.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist