DuList IN

[VIDEO] Žarko Dragojević izbacio prvi singl kojim najavljuje novi album

[VIDEO] Žarko Dragojević izbacio prvi singl kojim najavljuje novi album

‘Proto_verzija’ je prvi singl skla­datelja i producenta Žarka Dragoje­vića s albuma ‘v12_prefix’ koji će izaći do kraja 2022. na Geenger Recordsu. Novi singl premijerno je predstav­ljen danas, točno u podne. Uz Dragojevića, glazbeni aranžman pot­pisuje još jedan Dubrovčanin, bubnjar Maro Zajec s kojim ga vezuje dugogo­dišnje prijateljstvo i suradnja. Dvana­est instrumentalnih skladbi nastajalo je u pauzi između studijskih albuma banda Embassy 516 te mnogobrojnih angažmana Dragojevića kao sklada­telja za kazališne predstave, filmove i multimedijalne projekte.

Prvi singl i budući materijali pove­zani su temom ‘početaka i krajeva’ te post-apokaliptičnih scenarija koji su se u međuvremenu djelomično obistinili tijekom pandemije u kojoj se svijet još uvijek nalazi. Video spot je glazbenik također samostalno montirao i post-producirao, a ilustracijama i animaci­jom karaktera je vizualno doprinjela Nora Mojaš iz dubrovačkog Linear Studija. Projekt je ujedno podržan od Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Prva najava u DuListu
— Drago mi je da smo prvu javnu najavu ovog albuma imali upravo u DuListu kada sam prije 12 mjeseci izrazio svoj osvrt na 2020. te poželio neke stvari za 2021. godinu. Cijeli album još nije do kraja produciran, ali je veliki dio napravljen te prvi singl zbilja dočarava atmosferu koja prevladava u audiovi­zualnoj cjelini – istaknuo je Dragojević. Instrumentalna skladba ‘Proto_verzija’ je spoj rock i metal glazbe u kombina­ciji s filmskim orkestracijama i elek­tronskim loopovima koje često koristi za potrebe raznih glazbenih ‘backgro­unda’. Tehnologija, ističe dalje, danas omogućava puno prostora u virtual­nom programiranju pa je dio instrume­nata do kojih inače ne bi mogao doći – na sreću sada dostupan.

— U proteklih 20 godina, otkad sam prvi put uzeo gitaru u ruke, sve se odvrtilo jako jako brzo, ali djetinja zaigranost prema zvuku je ostala ista, ako ne i snažnija! Usudio bih se reći kako je ovaj materijal upravo presjek tog osobnog ‘putovanja’, baš kao što u video spotu to simbolično radi naš ani­mirani lik – kazao je.
U projekt, koji je samostalno zapo­čeo, tijekom dvogodišnjeg su radnog procesa, kako kaže, uključivali dragi ljudi i divni prijatelji bez kojih ovo ne bi bilo ostvarivo.

— Moram ovim putem zahvaliti Maru Zajecu, Nori Mojaš i Danijelu Sikori koji su kreativno i logistički doprinjeli. Izdavačka kuća Geenger Records i Audiovizualni centar Dubrovnik su nositelji projekta, a potporu smo tako­đer imali od strane Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Tvornice Umjetnosti Podroom – rekao je.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist