Kultura

VIDEO / VRIJEDNI ČUVARI BAŠTINE Linđov božićni koncert

VIDEO / VRIJEDNI ČUVARI BAŠTINE Linđov božićni koncert

Zima ne smeta Linđovcima, vrijednim čuvarima baštine! Oni su ovog četvrtak u crkvi Male braće održali božićni koncert te tako poslali najljepšu poruku za blagdane i uspjeh svima u nadolazećoj godini.

Pod ravnanjem dirigenta Vedrana Ivankovića, Folklorni ansambl Linđo izveo je šesnaest narodnih i tradicionalnih pjesama, od kojih su neke bile i praizvedbe. Na taj način, dali su svoj doprinos u očuvanju hrvatskih pučkih božićnih pjesama, tog zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske. Bila je ovo prilika da naši sugrađani u crkvi Male braće čuju i dvije baranjske, te dvije turopoljske božićne pjesme.

Ovo je ujedno i posljednji koncert u obljetničkoj godini u kojoj je FA Linđo proslavio pedeset godina djelovanja, a čule su se ove pjesme:

Kolenda iz Sridnjeg sela na otoku Šolti – Šolta, Dubrovačka kolenda, Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago, O sveta tri kral’a – Turopolje (praizvedba), Amo nebeski anđeli – Turopolje (praizvedba), Veseli se majko Božja – Vinišće kod Trogira, Svim na zemlji mir veselje, Marija Divica Sinka porodila – Baranja (praizvedba), Čujete li čobani – Baranja (praizvedba), Kirie eleison, Radujte se narodi, Preveliku radost navišćujem vama – Murter/otok Murter, Ralilulela – kolenda iz Zatona kod Dubrovnika, Djetešce nam se rodilo te Narodi nam se.

 

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist