Kultura

VIDEO Vokalisti Salone otvorili Dane kršćanske kulture

VIDEO Vokalisti Salone otvorili Dane kršćanske kulture

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić otvorio je u subotu navečer Dane kršćanske kulture, manifestaciju koja se održava u tri grada – Splitu, Šibeniku i Dubrovniku te donosi gotovo sedamdeset kulturnih sadržaja s oko tisuću sudionika.

-Dani kršćanske kulture pokazuju da još ima snage u ovom vremenu u kojem se događaju i manifestacije antikulture – rekao je ovom prigodom biskup i poželio svima da kroz međusobno povezivanje budu obogaćeni kako bi primajući različite kulturne sadržaje i sami postali oni koji stvaraju kulturu.

Dr. sc. Joško Mikuš, pročelnik Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije,  istaknuo je kako se ovim trinaestim Danima kršćanske kulture u Dubrovniku, želi pridružiti Europskoj godini kulturne baštine te dodao kako kultura nije samo umjetnost nego je ona puno više, način života, ono što nas obilježava.

Ovogodišnja manifestacija, trinaesta po redu počela je koncertom ansambla ‘Vokalisti Salone’ koji su izveli skladbe Lj. Stipišića, F.S. Vilhar-Kalskog, L. Beethovena, M. Demovića, D. Bortinjanskog, S. Klanac-Tulić i Lj. Stipišić, Š. Marovića, ‘Tužaljke Jeremije proroka’ u obradi P.Z. Blajića, ‘Prosti nama, Gospodine’, pučki napjev iz Trpnja u obradi K. Magdića te skladbu ‘Puče moj’, prema motivima korizmenih pučkih napjeva iz solinskog područja.
Riječ je o pjevačkoj skupini osnovanoj 1974. u Solinu. Ansambl vodi mo. Mirko Jankov, a njeguju napjeve dalmatinskog podneblja, crkvene i dalmatinske klapske pjesme.

DuList/Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist