Kultura

FOTO Trio Ardea nastupio pred dubrovačkom publikom

FOTO Trio Ardea nastupio pred dubrovačkom publikom

U sklopu međunarodne turneje Trio Ardea, kojeg čine Ana Dolžan, Selma Hrenovica i Zerina Šabotić, nastupio je u subotu navečer u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Na programu su bili klavirski trio Ludwiga van Beethovena, rapsodija za violončelo i klavir Borisa Papandopula, koncertna poloneza Henryka Wieniawskog te klavirski trio Bedřicha Smetane.

Turneja mladih glazbenica dio je projekta ARDEA, čiji je nositelj Centar za obrazovanje i kulturu Akademija iz Čapljine (BiH), a koji se realizira u partnerstvu s Udrugom Sve ostalo je glazba (HR) te Ustanovom Gallus (SLO), uz podršku fonda Europske unije Creative Europe, namijenjen je razvijanju mladih nadarenih glazbenika te razvoju njihove publike.

Prvi ciklus projektnih aktivnosti proveden je u sklopu međunarodnog seminara klasične glazbe koji je u Čapljini okupio pedesetak mladih glazbenika iz cijeloga svijeta, te četvoricu uglednih glazbenika i profesora iz Njemačke, Rusije i Hrvatske koji su u sklopu seminara u kolovozu 2017. godine održali i uspješne koncerte. Da bi se omogućilo najtalentiranijim mladim glazbenicima sa sve četiri glazbene akademije iz BiH sudjelovanje na seminaru, neovisno o njihovoj financijskoj situaciji, osigurano je osam punih stipendija koje su dodijeljene studentima akademija iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Banja Luke te Mostara. Tada je Udruga Sve ostalo je glazba s osam stipendista seminara održala radionicu i izvedbu glazbeno-scenskog kolaža pred brojnom publikom.

Nastavak projektnih aktivnosti odvija se u ožujku 2018. godine koncertnom turnejom trija ARDEA u sastavu: Ana Dolžan (violina), Selma Hrenovica (violončelo) i Zerina Šabotić (klavir).

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist