Grad

[VIDEO] Upoznajte deset digitalnih nomada koji krajem travnja stižu u Grad

[VIDEO] Upoznajte deset digitalnih nomada koji krajem travnja stižu u Grad

Deset digitalnih nomada iz cijelog svijeta stiže uskoro u Dubrovnik. U naš Grad dolaze 28. travnja i boravit će mjesec dana, gdje će raditi, živjeti i upoznati se s lokalnim načinom života. Riječ je o pobjednicima projekta, odnosno natjecanja ‘Digital nomads in residence’ koji je nastao u organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika te u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Inače, na samo natjecanje prijavilo se 115 osoba.

-Potaknuti našom konferencijom u listopadu prošle godine, odlučili smo krenuti dalje u smjeru pozicioniranja i razvoja Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade. Natjecanje je bilo sljedeći korak u samom tom procesu. Nadamo se jednoj globalnoj promociji Dubrovnika od strane digitalnih nomada – rekla je direktorica TZ-a grada Dubrovnika Ana Hrnić. Nomadi će tijekom boravka u Dubrovniku sudjelovati u raznim radionicama, a time će se dalje raditi na razvoju daljnje strategije razvoja i pozicioniranja za digitalne nomade, navela je također Hrnić.
-Iz prve ruke ćemo od naših natjecatelja dobiti povratnu informaciju i savjete o tome kako i što možemo u budućnosti dodatno razviti i popraviti kako bismo bili što bolja destinacija za digitalne nomade – istaknula je Hrnić dodavši kako se Dubrovnik neće u potpunosti orijentirati prema digitalnim nomadima te da ‘to nije nešto što će u potpunosti spasiti turizam’.
-To nije vizija, već jedan od koraka prema diverzifikaciji naše turističke ponude – kaže Hrnić.
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić smatra da može digitalnim nomadima ponudi lijep način i stil života, kao i vrhunski sadržaj.
-Dubrovnik se pokazao kao dobra opcija za digitalne nomade. Kroz mjesec dana uključit ćemo nomade u lokalni život, u kontakt s lokalnom zajednicom, a upoznat će i okolicu Grada – kaže Tepšić.
Tanja Polegubić iz Saltwater Nomads-a istaknula je da digitalni nomade dolaze iz raznih krajeva svijeta – od Finske, Japana do SAD-a.
-Riječ je o osobama koji imaju karijere, traže možda promjenu u svom životu i imaju mogućnost to i napraviti. Zainteresirani su za Hrvatsku, ali posebno za Dubrovnik. Shvatili su da je ovo za njih posebna prilika – rekla je Polegubić.
Urednik Total Croatia News-a Paul Bradbury smatra kako Hrvatska ima najbolji način života u Europi.
-Imamo ono što digitalni nomade traže, a to je odličan način života – naglasio je Bradbury.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist