Sport

[VIDEO] U LAPADU ODLUČILI PENALI Trofej Županijskog kupa u rukama Dubrovčana!

[VIDEO] U LAPADU ODLUČILI PENALI Trofej Županijskog kupa u rukama Dubrovčana!

U napetoj utakmici na igralištu u Lapadu, dubrovački nogometaši GOŠK Dubrovnika 1919 osvojili su Županijski nogometni kup! U finalnom susretu bili su bolji od NK Neretve Metković. Regularni dio utakmice završio je izjednačeno 1:1 pa su Dubrovčani do pobjede došli jedanaestercima. Već u četvrtoj minuti Ivo Caput matirao je gostujućeg vratara, a rezultat na semaforu glasio je 1:0. Do kraja poluvremena vidjeli smo veliku obranu Kristića, a nakon toga i kontru Cicijelja, ali rezultat je ostao 1:0.

U drugi dio bolje ulaze gosti, a okrunili su to pogotkom u 71. minuti kad s preko 20 metara Duje Medak šalje loptu u mrežu domaćina. Pred sam kraj utakmice još je jednom Kristić obranio udarac iz peterca i poslao loptu u prečku te je rezultat do kraja ostao 1:1. Pristupilo se tada pucanju jedanaestereca. Za GOŠK Dubrovnik 1919 pogodili su Cicijelj, Pralas, Caput, Torbarina, Veraja i Korać, dok je kapetan i vratar Dado Kristić obranio dva pokušaja gostiju s bijele točke.

Inače, šest godina je prošlo od posljednjeg trofeja Županijskog nogometnog kupa kojeg je dubrovačka momčad spremila u svoje vitrine. U posljednjih devet sezona dva puta su osvojili to natjecanje, a zanimljivo, nijednom nisu poraženi u finalu. Tri sezone nisu niti sudjelovali u natjecanju zbog dobrih rezultata u Hrvatskom kupu koji su im osigurali izravan plasman u završnicu.

U sezoni 2011./12. na domaćem su terenu u finalu svladali BŠK Zmaj Blato rezultatom 2:1, a u sezoni 2013./14. kapetan Hasan Kacić trofej je podigao u Opuzenu nakon izvođenja jedanaesteraca.
Priliku za ponovno osvajanje trofeja iskoristili su danas na domaćem terenu. Ovom pobjedom naši su se nogometaši plasirali u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr