Sport

RAZMATRAJU SE OPCIJE LEN Liga prvaka mogla bi se odigrati turnirski

RAZMATRAJU SE OPCIJE LEN Liga prvaka mogla bi se odigrati turnirski

Prema pisanju talijanskih medija, Europska organizacija vodenih sportova (LEN) razmatra način odigravanja sezone Lige prvaka 2020./21. s najmanjim mogućim rizikom od zaraze koronavirusom za sve sudionike utakmica.

Ono o čemu se raspravlja je mogućnost turnirskog odigravanja Lige prvaka. Budući da je predviđeno da se sljedeće sezone u Ligi prvaka natječe ukupno 12 klubova podijeljenih u dvije skupine od po 6 sastava, to znači da bi dakako svaki klub u temeljnom ligaškom dijelu imao za odigrati 10 utakmica. Ono o čemu se raspravlja u LEN kao opciji je da se unutar skupine odigra po nekoliko turnira. Opcije su 5 ili 4 turnira.

U opciji s 5 turnira, oni bi bili odigrani u studenom i prosincu 2020., te ožujku, travnju i svibnju 2021. godine. Na svakom turniru bi svaka momčad odigrala po dvije utakmice, a one bi se odigrale u ponedjeljak i srijedu.

U opciji s 4 turnira igrale bi se turniri u studenom 2020. (3 utakmice), u prosincu 2020. (2 utakmice), te u sljedećoj godini u ožujku (3 utakmice) i travnju (2 utakmice), a utakmice bi se odigravale ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom.

Izvor: HVS

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist