DuList IN

(VIDEO) ‘TAMO DI BRNISTRA CVATE’ Vicko Dragojević: ‘Pokušali smo dati jedan naklon Splitu i cijeloj njegovoj povijesti’

(VIDEO) 'TAMO DI BRNISTRA CVATE' Vicko Dragojević: 'Pokušali smo dati jedan naklon Splitu i cijeloj njegovoj povijesti'

Nakon prošlogodišnje 3 nagrade na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, klapa Kaše nastavlja s nastupima na festivalima zabavne glazbe.

Za svoj prvi nastup na najprestižnijem domaćem festivalu zabavne glazbe – Splitskom festivalu, klapa je pripremila pjesmu “Tamo di brnistra cvate”, pjesmu posvećenu gradu Splitu koji je upravo po brnistri, odnosno žuki i dobio svoje ime. Autor teksta Pjero Mirić pjesmu je izgradio na splitskim motivima, dok je autor glazbe Vicko Dragojević, pokušao na jednom mjesto okupiti glazbene kolure Splita. Aranžman i produkciju potpisuje Đelo Jusić jr. dok je video spot redateljsko ostvarenje Maria Jelića i Lea Bartulice.

– Iznimno sam ponosan na to da prvi put nastupamo na Splitskom Festivalu. Mi, kao jedna od najmlađih hrvatskih klapa, tek počinjemo svoj put u zabavnoj glazbi, i nakon prošlogodišnjeg uspjeha na Šibenskoj šansoni, dolazimo na tako veliki festival. Ovim spotom, i ovom pjesmom, pokušali smo dati jedan naklon Splitu i cijeloj njegovoj povijesti; pokušao sam zaokružiti te melodije koje najbolje podsjećaju na grad pod Marjanom. Pjesma i spot su završeni, i sada sljedi onaj slatki dio posla: osluškivanje reakcija publike, sve do našeg nastupa na Prokurativama! – kazao nam je voditelj klape Kaše, Vicko Dragojević.

Klapa Kaše jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih klapa u ovom desetljeću.

U protekle 4 godine osvojeno je više od 30 nagrada, od čega treba posebno izdvojiti dvije pobjede na Omiškom festivalu (2012. apsolutni pobjednik, te 2014.), te 3 nagrade na Šibenskoj šansoni (prva nagrada publike, nagrada za kantaautorsko djelo i najbolje debitante).

Klapa je dosad objavila 2 albuma, u pripremi je treći s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na kojem će se izvesti najbolje pjesme Đela Jusića i Dubrovačkih trubadura.

Prošle 2015.godine klapa je, uz pratnju istog orkestra, održala veliki koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Premijera pjesme je bila danas u 19 sati u emisiji Glazbeni show Dalibora Petka na NARODNOM RADIJU.

Ovdje možete ‘skinuti’ pjesmu.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist