DuList IN

[VIDEO] PETO IZDANJE FESTIVALA U Stonu se uživalo u ‘vinu, soli, jazzu’ i kamenicama

[VIDEO] PETO IZDANJE FESTIVALA U Stonu se uživalo u 'vinu, soli, jazzu' i kamenicama

Glavni dio programa petog Festivala soli počeo je ovog petka navečer u Stonu otvorenjem izložbe fotografija Ston – nekad i danas u Atriju Kneževa dvora. Potom su svi posjetitelji u sklopu događanja ‘Vino, sol i jazz’ u organizaciji EVENTLAB- a Dubrovnik i Udruge školjkara Ston imali priliku kušati malostonske kamenice sljubljene s nekim od najboljih lokalnih vina. Svoje specijalitete posjetiteljima je ponudio i direktor Solane Ston Sveto Pejić. Cijelu atmosferu dodatno je upotpunio nastup jazz tria koji čine Alan Polzer, Teo Martinović i Ivan Bonačić.

Otvorenju Festivala soli prethodila je likovna radionica Doma Marina Držića Dubrovnik. U subotu i nedjelju, 28. i 29. kolovoza održat će se Art park – program gostovanja likovnih umjetnika Dubrovnika i Pelješca uz radionice za djecu u Parku Komarda, oba dana od 17 sati. U subotu najmlađu festivalsku publiku očekuje lutkarska predstava Čarobni grah Kulturne udruge Aster od 19 sati te potom Party s Tonkom Balonkom i sudjelovanje Humanitarne udruge Djeca Pelješca. Glavni dio festivalskog programa bit će zaključen Koncertom klape Ragusavecchia u nedjelju od 20 sati.

Podsjetimo, središnji program Festivala soli 2021. održat će se od 27. do 29. kolovoza u Solani Ston uz ovogodišnju novost – festivalsku gastronomsku ponudu u stonskim i pelješkim restoranima koja je počela već od 20. kolovoza i trajat će sve do 20. rujna. S radom je počela i festivalska Eko – placa na stonskom Trgu kralja Tomislava; svaki dan od 10 do 13 te od 18 do 20 sati.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist