DuList IN

Dubrovački mališani učili o robotici i programiranju bez ekrana

Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika su u sklopu manifestacije Ljeto u Gružu u petak održali radionicu robotike i programiranja bez ekrana. Radionica je bila planirana u Parku Luja Šoletića u Gružu, ali se radi lošeg vremena prebacila u Centar za mlade Dubrovnik.

Na radionici robotike i programiranja bez ekrana dvadesetak polaznika, od kojih je bilo čak 70% cura, je naučilo programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo naučili kako će zadati naredbe robotu. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kretao na raznim mapama. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana na radionici. Svi polaznici su na kraju radionice dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Pročitajte još

7 romantičnih komedija idealnih za vikend

Dulist

U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA Donosimo program 21. ‘Feste Dubrovnik’

Dulist

Nila i Seba nastupit će na Konoviziji, predstavljaju Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija