Sport

VIDEO Pali i Česi, dva gola Marinovića!

VIDEO Pali i Česi, dva gola Marinovića!

Hrvatska futsal reprezentacija pobjedom nad Češkom (5:4) plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva, a s dva pogotka se istaknuo Dubrovčanin Dario Marinović.

Hrvati su odlično otvorili utakmicu i pred šest tisuća gledatelja u Spaladium Areni već u 9. minuti poveli zgoditkom Jakova Grcića. Na 2:0 povećao je Dario Marinović u 23. minuti, nakon spretno prihvaćene dubinske lopte i male nogometne majstorije kojom je prevario češkog vratara Gerčaka.

Svjesni velikog zaostatka (trebala im je pobjeda od dva pogotka razlike), Česi iz igre vade vratara i ostatak utakmice većinom igraju s igračem više. To je rezultiralo golom Čeha u 24. minuti, a strijelac za 2:1 bio je Belej.

U jeku češke opsade hrvatskog gola u 29. minuti, Česi griješe, a Frane Despotović preko cijelog terena postiže gol za 3:1. Međutim, tek tada počinje drama, jer se Česi s dva uzastopna gola (35. – Kopecki, 37. – R.Mareš) vraćaju u egal – 3:3.

Naši reprezentativci tada uzvraćaju jednakom mjerom. Prvo je Novak u 37. minuti iz 'slobodnjaka' pogodio za 4:3, a minutu kasnije Dario Marinović presjeca loptu na našoj polovici i preko cijelog terena postiže svoj drugi pogodak za 5:3.

Česi, brončani na zadnjem Europskom prvenstvu, do kraja susreta su još uspjeli smanjiti na 5:4, Novak je jedan češki udarac skrenuo u svoju mrežu.

Izabranici Čilipljanina Mata Stankovića izvrsnom predstavom protiv neugodnih Čeha osigurali su prvo mjesto i četvrtfinale protiv Ukrajine (ponedjeljak, 20.30 sati, HRT2), ali,su ujedno izbjegli favorite prvenstva Španjolce na putu do željene medalje.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr