Aktualno

[VIDEO] Napreduju radovi na rekonstrukciji hotela Argentina

hotel argentina rusenje

Napreduju radovi na rekonstrukciji Grand Ville Argentine koji su započeli u drugoj polovici listopada. Prije nekoliko dana započelo je rušenje glavnog objekta, a veći dio već je uklonjen.

Inače, impresivan projekt nove Grand Ville Argentina potpisuje renomirani hrvatski tim iz studija 3LHD na čelu s Dubrovčaninom Markom Dabrovićem. Glavni izvođač projekta je slovenska kompanija MAKRO 5, a sve se odvija pod kontrolom nadzorne službe ViS projektiranje d.o.o.

– Tehnički najzahtjevniji dio projekta obnove zgrade Ville Argentine je gradnja još jedne etaže ispod nivoa postojećih temelja kako bismo stvorili prostor za wellness povezan s vanjskim bazenom. U suradnji s kolegama koji su radili na projektu konstrukcije, primijenjeno je  nekoliko inovativnih metoda kako bi se osigurala statička stabilnost objekta tijekom izvođenja – navode iz tvrtke 3LHD na službenim stranicama.

Podsjetimo i kako je zbog radova od 18. studenog na snazi privremena regulacija prometa u Ulici Frana Supila. Postojeći pješački koridor uz hotel Argentinu izmješten je na sjeverni dio ulice dok je promet vozila organiziran preko postojećeg parkirališta. Osamnaest parkirališnih mjesta nadomješteno je u garaži investitora u neposrednoj blizini, a parkirnim mjestima upravlja tvrtka Sanitat.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist