Aktualno

[VIDEO] NAPREDUJU PRISTUPNE CESTE ZA PELJEŠKI MOST Pogledajte završno miniranje tunela Polakovica

Ove srijede zvršen je iskop tunela Polakovica, dugog 1240 metara. To je ujedno i treći po redu proboj tunela na projektu, ali prvi za grčku tvrtku AVAX. Tunel Polakovica dio je faze 4 stonske obilaznice i zajedno s mostom Ston i tunelom Supava čini najkompleksniji dio ovog zahvata, ističu iz Hrvatskih cesta.

Iskop tunela Polakovica započeo je u rujnu prošle godine, a s današnjim završetkom ukupno je iskopano čak 90 000 m3 materijala te je utrošeno 44 tone armature i 29 000 m2 mlaznog betona za primarnu podgradu. Na radovima je sudjelovalo 30 radnika raspoređenih u dvije smjene.

Istovremeno, traju radovi i na iskopu posljednjeg tunela na projektu – Supava, dugog 1290 m, koji su trenutno na 50 posto. Most Ston napreduje s armirano betonskim radovima na stupovima dok se u izdvojenom pogonu brodogradilišta u Splitu proizvode dijelovi čelične konstrukcije.

Na ostatku projekta, mostu Pelješac i pristupnim cestama, priprema se ugradnja posljednja 3 segmenta rasponske konstrukcije mosta Pelješac. Završetak spajanja koji ujedno znači i fizičko povezivanje kopna s poluotokom Pelješcem očekuje se krajem ovog mjeseca. Na pristupnim cestama u tijeku su armirano – betonski radovi na objektima mostu Dumanja Jaruga I i II dok se na ranije probijenim tunelima rade završne betonske kampade i hidroizolacija.

Video: Hrvatske ceste

 

Pročitajte još

Što vas sve očekuje u Noći istraživača?

Dulist

FRANKOVIĆ O RAMPI PREMA SRĐU ‘Ništa nećemo napraviti bez suglasnosti stanovnika Bosanke. Nema šanse!’

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija