Aktualno

[VIDEO] NAPREDUJU PRISTUPNE CESTE ZA PELJEŠKI MOST Pogledajte završno miniranje tunela Polakovica

Ove srijede zvršen je iskop tunela Polakovica, dugog 1240 metara. To je ujedno i treći po redu proboj tunela na projektu, ali prvi za grčku tvrtku AVAX. Tunel Polakovica dio je faze 4 stonske obilaznice i zajedno s mostom Ston i tunelom Supava čini najkompleksniji dio ovog zahvata, ističu iz Hrvatskih cesta.

Iskop tunela Polakovica započeo je u rujnu prošle godine, a s današnjim završetkom ukupno je iskopano čak 90 000 m3 materijala te je utrošeno 44 tone armature i 29 000 m2 mlaznog betona za primarnu podgradu. Na radovima je sudjelovalo 30 radnika raspoređenih u dvije smjene.

Istovremeno, traju radovi i na iskopu posljednjeg tunela na projektu – Supava, dugog 1290 m, koji su trenutno na 50 posto. Most Ston napreduje s armirano betonskim radovima na stupovima dok se u izdvojenom pogonu brodogradilišta u Splitu proizvode dijelovi čelične konstrukcije.

Na ostatku projekta, mostu Pelješac i pristupnim cestama, priprema se ugradnja posljednja 3 segmenta rasponske konstrukcije mosta Pelješac. Završetak spajanja koji ujedno znači i fizičko povezivanje kopna s poluotokom Pelješcem očekuje se krajem ovog mjeseca. Na pristupnim cestama u tijeku su armirano – betonski radovi na objektima mostu Dumanja Jaruga I i II dok se na ranije probijenim tunelima rade završne betonske kampade i hidroizolacija.

Video: Hrvatske ceste

 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Sutra počinju prijave za upis u srednje škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija