Zanimljivosti

VIDEO Mladi Čilipljanin gradi političku karijeru u Njemačkoj!

U nedjelju 6. ožujka u njemačkoj pokrajini Hessen održavaju se lokalni izbori, a jedno ime ističe se na listi CDU-a. Riječ je o mladom Čilipljaninu Julianu Amentu, koji se na listi CDU-a bori za glasove u okrugu Groß Gerau.

Inače, Juliano je po majci Hrvat, a po ocu Nijemac. Trenutno je student prava na Sveučilištu u Mainzu, a uz njemački odlično govori i hrvatski jezik.

Hrvatski jezik je naučio u djetinjstvu, provodeći odmor kod nona i none u majčinim Konavlima, točnije u Čilipima, gdje I danas provodi šest tjedana svake godine.

Ament je inače već pet godina politički aktivan. Zamjenik je predsjednika mladeži CDU-a u Mörfelden-Walldorfu, a na ovim izborima očekuje i glasove Hrvate iz okruga Groß Gerau.

Naime, prvi put od ulaska Hrvatske u EU I hrvatski državljani koji žive na području Hessena mogu glasovati na lokalnim izborima. Poželimo mladom Čilipljaninu pobjedu na izborima I uspješnu političku karijeru u nama prijateljskoj zemlji!

Opširnije o Julianovoj kandidaturi možete pročitati ovdje.

Izvor: Fenix-magazin.de

Pročitajte još

Jedriličarski klub Hydro sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova

Dulist

Župa sv. Andrije slavi dan svog nebeskog zaštitnika

Dulist

Počinje Caritasova adventska akcija ‘Dodaj u košaricu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija