DuList IN

VIDEO/JUBILARNI DESETI PUT Ana Rucner vas poziva da s njome dočekate ljeto na Srđu

VIDEO/JUBILARNI DESETI PUT Ana Rucner vas poziva da s njome dočekate ljeto na Srđu

‘Ana u Gradu’ tradicionalni je festival akademske glazbenice, čelistice Ane Rucner, koji svake godine u Dubrovniku privlači brojne posjetitelje, a ove godine slavi svoj okrugli deseti rođendan. Već na drugom festivalu, kroz svoj umjetnički izričaj i nesvakidašnju ideju, Ana Rucner stvorila je prepoznatljiv renomirani kulturno – medijski događaj pod nazivom ‘Pozdrav ljetu’, koji je svojom posebnošću nadrastao i cjelokupni festival, postavši tako njegov zaštitni znak. Koncert se svake godine održava na 21. lipanj, dan kada se istovremeno ‘slavi’ Prvi dan ljeta, kao i Svjetski dan glazbe.

Netipično vrijeme koncerta u 5 sati ujutro, nikad nije prepreka brojnim Dubrovčanima i gostima,da u velikom broju posjećuju ovaj događaj, koji svojom posebnošću i originalnošću uživa ogromnu medijsku pozornost i okuplja više stotina gostiju u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu. Ovogodišnji jubilarni 10. festival prvotno je zamišljen s bogatim programom, s četiri koncerta na četiri različite lokacije u Gradu. Nažalost, u međuvremenu se dogodila pandemija virusa COVID-19, koja je promijenila planove cijelom svijetu, pa tako i Ani. Međutim, ni to nije spriječilo Anu da pozdravi ljeto 2020. I to čak dvaputa.

Neizvjesnost sutrašnjice radi svjetske pandemije Anu je motivirala da održi ovaj koncert u potpuno drugačijem izdanju, odnosno da snimi ‘Pozdrav ljetu’ uz svoje drage kolege glazbenike: pijanista Iva Tepšića, gitarista Maroja Brčića, gudački kvartet Rucner i komorni studio Zagrebačke filharmonije. U koncertu će također sudjelovati i pop-rock band sastavljen od dubrovačkih glazbenika; Ivana Vulinovića-Zlatana na bas gitari, Ivana Vukšića, bubnjara, gitarista Srđana Markovića te akademski zbor Ivan Goran Kovačić i FA Linđo.

Snimka koncerta emitirat će se na HRT 2, 21. lipnja u popodnevnim satima te se na taj način preseliti u domove publike te poslati u svijet Aninu razglednicu Dubrovnika protkanu svevremenskim melodijama klasične glazbe.

Glavna ideja održavanja koncerta bila stvaranje osjećaja povezanosti i zajedništva u vremenima kada smo razdvojeni, a glazba je ta koja nas povezuje, ispunjava i uz nju nismo sami. Ublažavanjem sigurnosnih mjera i smirivanjem epidemiološke situacije, stvoreni su uvjeti da se tradicija stvarno nastavi. Prvi nagovještaj normalizacije života bio je poticaj Ani Rucner da nastavi tradiciju i započne sve pripreme za organizaciju koncerta uživo. Uz gostovanje svestranog i karizmatičnog hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, Ana će također održati koncert ‘Pozdrav ljetu’ u 5 sati ujutro, 21. lipnja 2020., na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe u predivnom amfiteatru Excelsa nekretnina na dubrovačkom Srđu.

A svim Dubrovčanima, svojoj publici i dragim prijateljima, Ana Rucner poručuje:

-Moj dragi kolega, vrhunski pijanist Matej Meštrović i ja izvest ćemo poznate skladbe klasične i popularne glazbe na Srđu u nedjelju 21.lipnja. Jer kao i uvijek do sada, tako i ove godine i ubuduće: sunce svakog jutra izlazi, ljeto svake godine dolazi, glazba liječi i ohrabruje. Svirat ćemo za vas! Dođite na Srđ, svi ste dobrodošli, održimo zajedničku tradiciju i obilježimo 10. rođendan festivala! Voli Vas Vaša Ana Rucner – stoji u Aninom pozivu.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist