Aktualno

VIDEO/FOTO Počeli radovi na nadogradnji vrtića Palčica

VIDEO/FOTO Počeli radovi na nadogradnji vrtića Palčica

Projekt rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje vrtića Palčica započeo je ovih dana, a radove je jutros obišao gradonačelnik Franković sa svojom svitom.

-Kao što smo i obećali, započinjemo s prvom velikom investicijom na području predškolskog odgoja. Cilj je postići pedagoški standard pa je zato potrebna gradnja novih vrtića ili nadogradnja postojećih. Ovdje je riječ o nadogradnji postojećeg vrtića Palčica, a investicija je vrijedna 11,5 milijuna kuna. Projekt bi trebao biti dovršen kroz godinu dana – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Mato Franković.

-Nastavljamo s projektima vrlo sličnima ovom. Očekujemo novi vrtić u Mokošici. Svakako je iznimno važno realizirati sve obećano, a što je uključeno u Proračun za 2018. godinu – dodao je Franković.

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika Srđan Todorovski istaknuo je kako se grade dvije nove etaže prizemlja i kata kvadrature oko petsto metara četvornih metara po etaži u razini s postojećim vrtićem, dok će na krovu biti dječje igralište.
-Uz sve to, dobit ćemo novi ulaz u vrtić te deset novih parkirnih mjesta – dodao je Todorovski.

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać rekla je kako ‘jedva čekaju novog Svetog Vlaha’.
-Za iduću Festu imat ćemo novi vrtić. Na putu smo riješiti nedostatak pedagoškog standarda, a ovim projektom ćemo puno dobiti na kvaliteti dječjih vrtića. Sigurna sam da će se sportska dvorana vratiti svojoj namjeni. Ako se broj neupisanih smanji za jedan, onda smo puno dobili, jer težimo da nema neupisane djece – rekla je Milan Mustać.

Nakon dovršetka projekta kapacitet vrtića bit će 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa. U postojećoj zgradi smjestit će se 206 djece u 12 grupa, osam vrtićkih i četiri jasličke, a u novoizgrađenom dijelu još 116 djece u 8 grupa, po četiri vrtićke i jasličke.

Radove na nadogradnji vrtića palčica izvodi zajednica ponuditelja s Lapad Graditeljem na čelu uz nadzor IGH.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist