Aktualno

VIDEO Devet ljudskih života ugašeno je na današnji dan prije 28 godina

VIDEO Devet ljudskih života ugašeno je na današnji dan prije 28 godina

Na današnji dan prije 28 godina ispred skloništa u Novoj Mokošici ugasilo se devet života.
Toga je dana, naime, 1991. godine minobacački projektil srpsko-crnogorskog agresora pao ispred skloništa u Novoj Mokošici, pritom usmrtivši devet osoba. Smrtno su stradali stradali Jozo Brajović (1950.), Milenko Kulaš (1971.), Denis Čimić (1973.), Ivo Maškarić (1955.), Vladimirka Dopsai (1974.), Miho Liban (1972.), Nikola Liban (1973.), Alen Vasiljević (1971.) i Joško Vuković (1974).
Prisjećajući se njihove žrtve ovog su ponedjeljka ispred skloništa u ulici Bartola Kašića položeni vijenci i zapaljene svijeće, a potom je u Župnom prostoru Svete Obitelji služena Sveta Misa.
-Samo sedan dana nakon početka Domovinskog rata, nakon što su prve granate pale na Rijeku dubrovačku dogodila se velika tragedija gdje je ispred skloništa poginulo devet nevinih ljudskih života. Nitko nije dogovarao za to. Piatmo se zbog čega se to dogodilo i zašto se nije niti pokušalo pronaći onoga tko bi odgovarao za ovo strašno zlodjelo – rekao je gradonačelnik Mato Franković.
-Ovdje je riječ većinom o mladim ljduima koji su tek započeli svoje živote. Nisu bili pripadnici ratnih postrojba niti su u tom trenutku obnašali bilo kakvu vojnu dužnost već su se nalazili ispred skloništa. Svima onima koji danas tvrde kako su tada branili svoje obiteljske kuće, postavljam jasno pitanje: kako braniš svoju obiteljsku kuću, a da istovremeno napadaš nevine žrtve u drugom gradu. Ta teza pada u vodu. Moramo nastaviti dalje sa životom i sjećati se svih tih žrtava, cijeniti sve što su ove obitelji dale za našu slobodnu i neovisnu domovinu. Treba potaknuti ponovno pitanje i zatražiti nove istrage o tome tko je učinio ovaj zločin nad civilima – istaknuo je gradonačelnik.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwDrbzMdwQRdLPcBrVtngVddRpm

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist