Grad

FOTO/VIDEO//ČAROBNO BADNJE JUTRO ‘Božić eto sutra sviće, nek se pjeva, nek se viče…’

page 25

Ođe, ođe, nazdravlje vam Badnje jutro dođe – cijelo jutro odzvanjala je pjesma ulicama našega Grada, a veseli kolendari, i mladi i stari, pjesmom su čestitali Badnji dan i nadolazeći Božić.

Neizostavni dio Badnjeg dana u Gradu svakako je i tradicionalna kolenda ispred Gradske vijećnice Linđa uz pratnju Gradske glazbe, Zbora Libertas i klape FA Linđo, na kojoj se okupilo mnoštvo naših sugrađana, a gradonačelnik Mato Franković nazdravio je svima Badnji dan uz prigodno obraćanje:

-Vrijeme je Došašća, iščekivanja dolaska Kristovog rođenja. To je vrijeme u kojem čovjek osjeti ljubav, sreću, toplinu i potrebu za svojim bližnjima. Vrijeme u kojem praštamo i volimo, vrijeme u kojem se međusobno prihvaćamo i uvažavamo. Neka nas upravo ovaj osjećaj Božića svakodnevno podsjeća na to da svojim primjerom i djelovanjem širimo toleranciju i uvažavanje u društvu u kojem živimo i djelujemo. Uz riječi naše tradicionane dubrovačke kolende ‘Božić eto sutra sviće, nek se pjeva, nek se viče. Po milosti Gospodina mnogo ljeta i godina’ svima vama i vašim obiteljima čestit i blagoslovljen Božić – poručio je gradonačelnik Franković.

 

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić