Zanimljivosti

VIDEO Blizanci žongliranjem do Guinessova rekorda

sanje rekord 01

Jednojajčani blizanci Ivan i Marko Šanje zbog svog neobičnog pothvata mogli bi osigurati svoje mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda.

Naime, ovi 28-godišnjaci iz Neuma postavili su neslužbeni svjetski rekord u žongliranju lopte glavom u moru. Njihovo zabilježeno vrijeme iznosi 41 minutu, 4 sekunde i 3 stotinke, a vrijedi istaknuti kako su braća 14. kolovoza ove godine rekord postavila bez oslonca u moru.

– Mi inače možemo žonglirati i dva sata, ali nas je taj dan zaustavio mrak. Za ovakav pothvat potrebna je preciznost od 95 do 100 posto. Nama to nije problem jer se sportom bavimo čitav život, svaki dan treniramo tri do četiri sata, i plivanje i trčanje – rekao je za duList deset minuta mlađi brat blizanac Marko Šanje, koji također ističe kako zbog dobre fizičke spreme nisu imali problema ni s grčevima ni hladnoćom.

Ističe kako su snimak objavili na Youtubeu te ga poslali na adresu organizacije Guiness World Records, a za nekoliko dana očekuju službeni odgovor.
– Očekujemo da nam se uskoro jave i dođu u Neum, kada ćemo u njihovoj prisutnosti ovaj naš pothvat ponoviti i rekord napraviti službenim. Mi smo spremni! – ističe Marko Šanje.

Dodajmo i kako su blizanci Ivan i Marko pred diplomom Pravnog fakulteta u Mostaru, a inače su dugogodišnji sportaši koji su nogomet igrali u GOŠK-u, Dubrovniku i Slavenu iz Grude te trenutno nastupaju za Grk iz Potomja.

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist