DuList INUrednički izbor

[VIDEO] ANA RUCNER Srce mi je zatitralo, morala sam doći u Dubrovnik i napraviti božićnu čestitku

[VIDEO] ANA RUCNER Srce mi je zatitralo, morala sam doći u Dubrovnik i napraviti božićnu čestitku

Početkom prosinca proslavljena violončelistica Ana Runcer promislila je kako želi napraviti nešto posebno za blagdane, i to u Dubrovniku, voljenom Gradu kojeg već dugi niz godina smatra svojim. Nije bilo potrebno puno razmišljanja te je ideju odlučila provesti u djelo. Snimila je spotove na raznim gradskim lokacijama te je na taj način htjela Dubrovčanima, ali i svim stanovnicima Lijepe naše čestitati Božić i Novu godinu.
– Srce mi je zatitralo i rekla sam da moram doći u svoj Dubrovnik i u ovom lijepom gradu napraviti božićnu i novogodišnju čestitku. Htjela sam kroz pjesmu ‘Feliz Navidad’ prenijeti pozitivnu poruku za novu godinu, baš sa Srđa koji mi jako puno znači, u smislu da se vidimo i iduće godine na koncertu. Vjerujem u to! – istaknula je Rucner. Unatoč koronavirusu, ove se godine u amfiteatru na Srđu, održao njen jubilarni, deseti koncert ‘Pozdrav ljetu’ u sklopu autorskog festivala ‘Ana u Gradu’. Riječ je bila, kako kaže, o nemogućim uvjetima, ali ‘puno je truda, godina i predanog rada uloženo da bi se projekt samo pustio’, naglasila je Rucner.

Dobra energija
Rucner je imala sreću te je za vrijeme cijelog snimanja novih videozapisa bilo sunčano i toplo vrijeme. Novim je projektom htjela prenijeti ono najbitnije – dobru energiju koja nam je svima potrebna. A Rucner je itekako ima te se posebno ističe u njenim nastupima. Čim je s bubnjarom i glazbenim partnerom Markom Duvnjakom zasvirala prve taktove poznate božićne pjesme ‘All I want for Christmas’ ispred crkve sv. Vlaha, okupilo se mnoštvo naših sugrađana, ali i stranih gostiju.

[VIDEO] ANA RUCNER Srce mi je zatitralo, morala sam doći u Dubrovnik i napraviti božićnu čestitku

– Htjela sam kao umjetnica čestitati Božić svima koji me slušaju i koji će me slušati, ali prvenstveno mojim Dubrovkinjama i Dubrovčanima. Jednostavno cijenim dugogodišnju komunikaciju sa stanovnicima Dubrovnika koji svake godine dođu na festival, i time mi pružaju veliku podršku. Želim zahvaliti Gradu za sve ove divne godine – naglasila je Rucner koja je isto tako na Trgu oružja snimila i videozapis s glazbenom pozadinom poznate franšize ‘Pirati s Kariba’. U Hotelu Rixos je također snimala ‘Tihu noć’ sa zaposlenicima te još nekoliko pop-rock pjesama. Na stijenama ispod hotela, odsvirali su i glazbu iz serijala Game of Thrones. Bubnjar Marko Duvnjak zadužen je za produkciju svih glazbenih brojeva. ‘Odličan smo tim na sceni’, reći će Rucner. U ekipi koja je stigla s njome u Dubrovnik, bili su i poznati plesač Marko Ciboci te Gio Kozić, koja je svaki videozapis snimila mobitelom.
-Mislim da će ljudi osjetiti svaku prenesenu emociju – rekla je Rucner.

Najveća podrška obitelj
Koronavirus je, naglasila je, dozvolio mnogima da spoznaju sebe, svoju okolinu, ljude koji su im bliski te da shvate kako je ipak – sve moguće. Smatra da su umjetnici itekako ‘stradali’ u koroni pa tako i Dubrovnik, kao jedan umjetnički grad.
-Zahvalna sam na svemu, čak i na lockdownu. U potpunosti sam ‘resetirala’ posao, kao da sam početnik. Sve je otkazano i sve je stalo, kao da nema sutra. Ali ja sam našla način da napravim to ‘sutra’ i našla sam način da funkcioniram i da održim festival u Dubrovniku. Najveća podrška u svemu mi je obitelj – moja majka, moj otac i moj brat. Držimo se zajedno. Imam sina, sretan i ispunjen privatni život. Bazirala sam se na ono što je ispred mene, i smatram da je to poanta života. Meni je korona donijela reset i iskrenost – kaže nam Rucner koja je tijekom ove godine održala manje, klasične koncerte.
-Vratila sam se svojim korijenima i bazi – klasici. To je ono što trenutno funkcionira – naglasila je. Unatoč svemu, pokazuje zahvalnost te ističe kako je ‘jako malo potrebno da čovjek bude sretan’.
-Tko je to shvatio, u koroni se obogatio – rekla je Rucner. Njena najveća želja u idućoj godini je da njen sin upiše željenu srednju školu.
-Želim ga dobro usmjeriti te da bude zdrav i zadovoljan. To mi je jedini cilj. On je taj koji me pokreće i zbog njega se borim svim silama – reći će. Što se posla tiče, vjeruje i nada se kako će moći otputovati u Kinu gdje već dugo godina djeluje.
-Zapravo, trebala sam danas biti u Kini i nastupati, ali nismo mogli dobiti Vizu. Tijekom koronavirusa sam držala masterclassove preko online platformi. Nadam se da će iduće godine biti drukčija priča. Nadam se da ćemo mi glazbenici, kojima lockdown traje cijelo vrijeme, moći ponovno nastupati. Jer ne možemo raditi, stvarati i uprihoditi kao što smo to nekad radili. Želim zaista sve najbolje za sve nas – naglasila je Rucner.

U nastavku pogledajte spot!

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist