Aktualno

Vićan i dalje koči groblje Dubac!

radovi dubac

Jutrošnjom svečanošću službeno su otvoreni radovi na groblju Dubac.

– Vrijednost ovih radova je dva milijuna i 700 tisuća kuna. Radi se o izgradnji vodoopskrbe, izgradnji dalekovoda, a radit će se i fekalna i oborinska odvodnja – komentirao je ove inicijalne radove načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

No kako je rečeno na ovoj mini svečanosti, cijeli projekt još uvijek stoji na problematici pristupne ceste.

-Otkupili smo veći dio zemljišta, nažalost ne i sve. Nadamo se vrlo skoro riješiti to. Ostao je još jedan vlasnik koji nije prihvatio ponuđenu cijenu i s njime smo ušli u proces izvlaštenja – požalio se novinarima Nardelli te izrazio nadu kako će se stvari ipak riješiti u skoro vrijeme kako bi mogli tražiti potvrdu na glavni projekt za pristupnu cestu.

– Pristupna cesta nam jest problem, kad to otkupimo, možemo očekivati sljedeće godine izgradnju groblja – istaknuo je pak Ivo Lise direktor Groblja Dubac.

-Treba reći da je ovo 160 milijuna kuna projekt čija su sredstva osigurana. Ovaj projekt sufinanciraju jedinice lokalne samouprave i građani -rekao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te ponovio riječi svojih prethodnika kako postoji problem jednog vlasnika.

-Imamo problem od 160 tisuća kuna. Radi se mala razlika, i to moramo riješiti sukladno zakonu – istaknuo je Vlahušić.

Na naš upit o tome tko je Savahudin Muslić Vlahušić je odgovorio:

-Salahudin Muslić. I partneri – rekao je uz smiješak dubrovački gradonačelnik.

Podsjetimo, već je otprije poznato kako se ime Salahudina Muslića veže uz ono Pera Vićana, koji je u jednom medijskom istupu pred nedavne lokalne izbore sebe nazvao 'njegovim specijalnim opunomoćenikom'.
 

Pročitajte još

GUŽVE U GRADU Velike količine vozila oko Pošte Lapad

Dulist

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo

Dok se konstituirao Sabor, političari za objed izdvajali svega 3 eura!

Dulist