Kultura

‘VI STE NAŠE BLAGO’ Držićevi kreativci pokazali glazbeno i dramsko umijeće

'VI STE NAŠE BLAGO' Držićevi kreativci pokazali glazbeno i dramsko umijeće

Mali kreativci Doma Marina Držića predstavili su ove subote navečer plodove svog tromjesečnog rada na dramskim i glazbenim radionicama pod nazivom ‘Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga’.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, proučavali su odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba. Dramsku radionicu vodio je akademski glumac Hrvoje Sebastijan, a glazbenu radionicu prof. glazbe Sanja Dražić.

-Bila je to predivna večer u prepunoj Luži povodom predstavljanja dramske i glazbene radionica s djecom Doma Marina Držića ‘Ljubav ga mori a ljubav se njime ruga’ u projektu što smo pripremili za Međunarodni dan muzeja. Hvala svima koji su nam bili potpora kako bi se uspješno realizirale radionice, hvala Kinematografima Dubrovnik na ustupanju prostora Luže, mentorima radionica Paoli Zekić, Hrvoju Sebastijanu i Sanji Dražić, kao i svim djelatnicima Doma Marina Držića. Nadasve hvala bakama, djedovima, roditeljima i djeci ovog Grada, polaznicima ovogodišnjih radionica što ste vrijedno i marljivo učili o renesansnom Dubrovniku i našem i Vašem Marinu Držiću Vidri i proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Vi ste naše najveće blago! – poručili su iz Doma Marina Držića.

Foto: Facebook/Dom Marina Držića

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist