Aktualno

‘VI STE NAŠ PONOS’ Svečano promovirani prvostupnici i magistri Sveučilišta u Dubrovniku

'VI STE NAŠ PONOS' Svečano promovirani prvostupnici i magistri Sveučilišta u Dubrovniku

Svečana promocija prvostupnika i magistara struke Pomorskog odjela, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za primijenjenu ekologiju te prvostupnika preddiplomskog studija Povijest Jadrana i Mediterana održana je ovog četvrtka u Studentskom domu.

-Ove diplome kruna su studiranja i najsvečaniji trenutak ne samo za diplomante nego i za sve koji su uz njih bili tijekom studiranja. Diploma svakog studenta na ponos je nama nastavnicima i mentorima koji smo vas pratili i trudili se da uspješno svladate gradivo. Uspjeli ste svojim trudom, marljivošću i nadarenošću. Nemojte zaboraviti da se potrebno obrazovati cijeli život i da su vam vrata Sveučilišta u Dubrovniku uvijek širom otvorena – rekao je ovom prigodom rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

Nakon rektorova prigodnog obraćanja, studenti su obećali da će svoja svoje znanje koristi na dobrobit svog naroda i domovine, kad god je to potreba i da ga neće zloporabiti, da će ostati u vezi sa svojim sveučilištem, dijeliti znanje i čuvati okoliš, a pomorci osobito da će pomagati drugima u nevolji na moru. Potom su uručene diplome prvostupnicima inženjerima pomorskog prometa, nautičkog smjera: Luki Koboeviću, Maroju Koraću, Ivanu Milinu, Ćiru Peričiću te Nikši Rajevcu. Magistri inženjeri pomorskog prometa, koji su ovog četvrtka promovirani su Stjepan Bušlje, Nora Draganić, Frano Hazdovac, Pavo Lukačević i Vanja Mlinar.

Diplomu prvostupnika inženjera računarstva dobili su Marijo Crnčević, Ivica Ćurčija, Božo Džamarija, Ante Jupek, Sandra Komaić, Marino Rosić i Anamarija Vidojević te magistri inženjeri elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija Ivan Marinković i Toni Musulin. Dobitnik diplome cum laude s prosječnom ocjenom tijekom cijelog studija 4,667 je magistar inženjer računarstva Vlaho Čerjan ujedno i dobitnik Rektorove nagrade, a uz njega je magistarsku diplomu dobio i Mato Vukić.

Prvostupnik Celestin Krajina-Roso dobitnik je prvostupničke diplome inženjera akvakulture cum laude s prosjekom ocjena 4,582, kao i Rektorove nagrade. Zlatnim šalom okićeni su iznimno uspješni studenti, koji su sve ispite položili s ocjenom 4,5 u prosjeku cum laude te oni čiji je prosjek ocjena bio 4,8 suma cum laude, a magistar inženjer marikulture Mario Prečanica također je dobio diplomu cum laude za prosjek ocjena tijekom cijelog studija 4,527. Dobitnik Rektorove nagrade na studiju Povijest Jadrana je prvostupnik Toni Franković-Žile, a prvostupnici ovog studija, koji su ovog četvrtka promovirani su još i Karmen Maškarić, Dubravka Mirošević, Jelena Škobalj i Vlaho Vidak Japalak.

Ovog četvrtka promovirani su i prvostupnici i magistri struke Odjela za umjetnost i restauraciju te stručni prvostupnici Sestrinstva i diplomirane medicinske sestre i tehničari sa Studija Kliničko sestrinstvo kao i prvostupnici i magistri struke Odjela za komunikologiju.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist