Aktualno

VESNA LUKIĆ USUSRET SEZONI Situacija se konačno zahuktava

Prijevoznicima u povremenom prijevozu pandemija koronavirusa vrlo je teško ‘pala’. Organizirali su i niz prosvjeda, apelirali neprestano na Vladu kako bi im se pomoglo zadržati radnike, ali i svoja radna mjesta. Nakon dugog čekanja, potvrđuje nam predsjednica Udruge prijevoznika u povremenom prijevozu, ujedno i voditeljica regionalnog ureda Udruge Glas poduzetnika u Dubrovniku Vesna Lukić, povremeni prijevoz napokon se zahuktava.
—Konačno se počelo voziti, definitivno ne u onom omjeru u kojem je to bilo u vrijeme prije pandemije, ali najave su dobre, krenule su grupe i ture kako po Hrvatskoj tako i po Europi. Zasada smo zadovoljni. Nismo naravno zadovoljni cijenom goriva i njezinim velikim oscilacijama. To je još jedan razlog za neizvjesnost u ovoj sezoni jer ne znamo koliko će gorivo ‘divljati’. Za sada imamo maksimalnu potporu naših naručitelja. Cijena goriva utječe na svih nas, ne samo na prijevoz, pa to nije nešto što se može ignorirati – govori Lukić.
Zanimalo nas je jesu li se tijekom pandemije pojedine tvrtke u povremenom prijevozu ugasile. Međutim, Lukić naglašava da su sve tvrtke uglavnom opstale, da se tek prodalo nešto vozila.
—Prebrodili smo pandemiju. Sad se nadamo što bližem kraju i ove situacije u Ukrajini. Mi imamo isti problem kao i svi ostali. Trudili smo se maksimalno zadržati svoje zaposlenike. Međutim, došli smo do kraja ožujka, a mjere za siječanj još uvijek nisu isplaćene. A, mjera više ni nema. Situacija je time dodatno pogoršana – zaključuje Vesna Lukić. lr

Objavljeno u tiskanom izdanju 30. ožujka 2022.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO KAKARIGI Naš priznati kontrabasist u Granadi

Mia Njavro Banić

ĐURO LUBURA ‘Sustav za rano upozoravanje će povećati sigurnost, bez utjecaja na privatnost’

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija