DuList IN

VELIKODUŠNI TENISAČ Marin Čilić i ove godine stipendira mlade sportaše i glazbenike

VELIKODUŠNI TENISAČ Marin Čilić i ove godine stipendira mlade sportaše i glazbenike

Petu godinu zaredom Zaklada Marin Čilić dodijelit će stipendije mladim glazbenicima i sportašima. I ove će godine stipendirati 20 mladih talenata od čega je 10 stipendija predviđeno za sportaše i sportašice individualnih olimpijskih sportova dok će preostalih 10 dodijeliti učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola. Vrijednost jedne stipendije iznosi 10 000 kuna.

Humanitarno zalaganje našeg proslavljenog teniskog asa Marina Čilića u posljednje je četiri godine iznjedrilo 77 stipendista, šest obnovljenih školskih laboratorija i četiri sagrađena sportska igrališta.

-Iznimno cijenimo svaku prijavu na natječaj jer iza nje stoji dijete koje je izdvojilo vrijeme kako bi nam poslalo prijavu i u motivacijskom pismu navelo zašto baš ono zaslužuje stipendiju, a kroz njihove riječi se često i mi odrasli možemo vrlo lako prisjetiti svojih početaka. Pozivam sve mlade, koji iz dana u dan rade na ostvarenju svojih snova, da se prijave na natječaj, podijele svoj put i postanu dijelom naše male, ali iz godine u godinu, sve veće Zaklade – poručio je Čilić za Gol. hr.

Stipendije Zaklade pomogle su tako Zrinki Ljutić, nositeljici hrvatske zastave na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Hani Arapović, europskoj juniorskoj prvakinji u stolnom tenisu u paru i Luki Banu koji je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama u badmintonu također igrajući u paru. Od mladih glazbenih stipendista istaknuli su se Tija Pikija, studentica prestižnog bečkog sveučilišta Universität für Musik und darstellende Kunst Wien te Filip Mišković koji je predstavljao Hrvatsku na glazbenom natjecanju Američke gitarističke fondacije (GFA) u Miamiju na kojem je osvojio srebrnu medalju – izvjestio je Gol. hr.

Svi zainteresirani mladi talenti na natječaj za stipendiju mogu se prijaviti do 15. studenog. Kriteriji prema kojima će se stipendisti odabrati su ostvareni rezultati, socioekonomski status, ocjene u školi te motivacijsko pismo. Uvjeti natječaja i druge informacije mogu se provjeriti na službenoj stranici Zaklade Marin Čilić, Facebook-u i Instagram profilu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist