Aktualno

VELIKO PRIZNANJE Valamar Rivieri dodjeljena nagrada Indeksa društveno odgovornog poslovanja

20.11.2018., Zagreb Hotel Regent Esplanade, na konferenciji Indeks DOP-a dodjeljena nagrada Valamaru, a nagradu je preuzela Ivana Budin Arhanic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Valamar Riviera osvojila je nagradu Indeksa DOP-a za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava koju dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora. Ova vrijedna nagrada Valamaru je dodijeljena u okviru 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju.

– Društvena odgovornost u Valamaru integrirana je u strategiju razvoja i poslovanja, a poseban fokus ove godine bili su djelatnici čija posvećenost, odgovornost, inovativnost i rad predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha. Valamar je ove godine svim djelatnicima, sezonskim i stalnim, zajamčio minimalno neto primanje od 5,000 kuna, dok je prosječna plaća bila čak 27 % veća od prosjeka u turizmu. U Kuću Valamar, smještaj za zaposlenike, uložili smo do sada više od 60 milijuna kuna, razvili smo brojne sustave nagrađivanja, edukacije i programe za razvoj karijere. Sve to su pokazatelji koji brigu o zaposlenicima, priliku za napredovanje i uvjete rada stavljaju na prvo mjesto te se na takvu praksu nadograđuje i naša politika raznolikosti i zaštite ljudskih prava u širem smislu – istaknula je potpredsjednica za poslovni razvoj, strateško upravljanje i korporativne poslove u Valamaru Ivana Budin Arhanić.

Valamar je u 2018. godini proglašen i najpoželjnijim poslodavcem u turizmu u Hrvatskoj. U protekle je tri godine otvorio više od 2.300 novih radnih mjesta te je u vrhu ove sezone u Valamaru radilo više od 6.600 djelatnika.

Prema poslovnoj filozofiji Valamara uspjeh turizma počiva na razvoju održivog i društveno odgovornog poslovanja, uz istovremeno ulaganje i razvoj turističkog proizvoda, djelatnika i destinacija. Samo je prošle godine Valamar u područje društveno odgovornog poslovanja uložio 96 milijuna kuna.

FOTO: Robert Anić/PIXSELL.

Pročitajte još

Zašto je katarski šeik odlučio produžiti svoj boravak u Dubrovniku?

Dulist

Baldo Kovačević: Zaposlenici Libertasa uspjeli su se izboriti za povratak plaća na staro

Iva Dedo

MOMO I INGRID Priča o dvoje Bečana i dvije tisuće noći u Štikovici

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija