Aktualno

Velika zlatna arena filmu Bobe Jelčića

 
Pobjednik ovogodišnjeg 60. jubilarnog Festivala igranog filma u Puli i dobitnik Velike zlatne arene je film "Obrana i zaštita" redatelja Bobe Jelčića.

Nagrada publike – Zlatna vrata Pule dodijeljena je filmu "Kauboji" redatelja Tomislava Mršića. Bobo Jelčić osvojio je i Zlatne arene za scenarij i režiju. Zlatna arena za glavnu žensku ulogu pripala je Nadi Đurevskoj za ulogu Milene u filmu "Obrana i zaštita", a za glavnu mušku ulogu Bogdanu Dikliću za ulogu Slavka u tom filmu.

Za najbolju sporednu žensku ulogu Zlatnu arenu je osvojila Lana Barić za ulogu mame u filmu "Šuti" redatelja Lukasa Nole, a za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen je Nikša Butijer za ulogu Petra u filmu "Svećenikova djeca" redatelja Vinka Brešana.

Zlatnu arenu za kameru osvojio je Erol Zupčević za film "Obrana i zaštita", za montažu Slaven Zečević za film "Šuti", a za glazbu je pripala Juri Ferini i Pavlu Miholjeviću za film "Šuti" Lukasa Nole. Zlatna arena za scenografiju pripala je Mariju Iveziću za film "Obrana i zaštita", a za kostimografiju Emini Kušan za film "Zagonetni dječak" redatelja Dražena Žarkovića.

Posebnu Zlatnu arenu za masku osvojila je Julijana Vušković za film "Šuti", za ton Dubravka Premar, također za film "Šuti", a nagrada "Breza" za najboljeg debitanta pripala je Tihani Lazović za ulogu Bebe u filmu "Šuti" redatelja Lukasa Nole.

U kategoriji sekcije manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa Zlatna arena za najbolju manjinsku koprodukciju dodijeljena je producentici Jeleni Mitrović za film "Krugovi", čijem je redatelju Srđanu Goluboviću pripala Zlatna arena za režiju. Za ulogu Harisa u istom filmu Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu osvojio je Leon Lučev.

U međunarodnom programu Zlatna arena za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Jirini Bohdalovoj u filmu "Zlatne godine" redatelja Jirija Stracha, za najboljeg redatelja Bernardu Bertolucciju za režiju filma "Io e te", a Zlatnu arenu za najbolji film u međunarodnom programu dobio je film "Jackie" redateljice Antoinette Beumer.
 

Pročitajte još

ARHITEKTICA MARJA MIA KOLENDIĆ Nedovoljno se govori o zelenilu i hortikulturnom uređenju

Maria Prkut

GUŽVE NA KONAVOSKIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA Kilometarske kolone prema Crnoj Gori

Dulist

Rovinj, Vir i Poreč u vrhu srpanjskih destinacija, županija na milijun i pol noćenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija