Grad

‘VELIKA POBJEDA GRADA’ Odlukom Visokog upravnog suda projekt Lapadske obale ide dalje

'VELIKA POBJEDA GRADA' Odlukom Visokog upravnog suda projekt Lapadske obale ide dalje

Odlukom Visokog upravnog suda projekt Lapadske obale ide dalje – navode iz Grada Dubrovnika. Poništena je, naime, privremena mjera kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu Dubrovniku izvođenje radova na Lapadskoj obali te se radovi, po Rješenju kojeg je donio Visoki upravni sud Republike Hrvatske, mogu nastaviti.
Kako se obrazlaže u navedenom Rješenju, za ranije donesenu privremenu mjeru u konkretnom slučaju ne postoje zakonom propisane pretpostavke.
-Vrhovni sud ne prihvaća ocjenu prvostupanjskog suda budući se privremena mjera izdaje u situaciji kada je stranka učinila vjerojatnim nastanak teške i nepopravljive štete te mora biti u vezi s upravnim aktom čija je ocjena zakonitosti predmet upravnog spora, a što u ovom predmetu nije slučaj. Nadalje navode kako je osporenom privremenom mjerom faktički obustavljeno izvršenje građevinske dozvole kojom je zainteresiranoj osobi dozvoljena rekonstrukcija, proširene gradske prometnice, Lapadske obale, 3. i 4. faza, građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava.
Takva privremena mjera sadržajno predstavlja rješenje o odgodnom učinku tužbe, kako je propisano odredbom članka 26. Zakona o upravnim sporovima. Međutim, kako je navedeno u Rješenju, u konkretnom slučaju niti za izdavanje ovakvog rješenja ne postoje zakonom propisane pretpostavke.
Podsjetimo, u svibnju ove godine zaustavljeni su radovi na Lapadskoj obali temeljem odluke Upravnog suda u Splitu, nakon tužbe koju je protiv Grada Dubrovnika podnijela tvrtka ‘Laguna trade’. Grad Dubrovnik uložio je žalbu na takvo rješenje, koje je u konačnici poništeno te se radovi na najvećem infrastrukturnom projektu Grada Dubrovnika nastavljaju. Grad Dubrovnik je još jednom na ovaj način zaštitio javni interes – poručuju iz Gradske uprave.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist