Grad

Veleposlanik Crne Gore s Frankovićem i Tepšić o turizmu

Crna Gora Frankovic 2 e1517593554538

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su ovog petka u službeni posjet veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj Bora Vučinića sa suradnicima.

Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su o mogućnostima unapređenja suradnje između Dubrovnika i gradova u Republici Crnoj Gori, a posebni su se dotaknuli izazova koje suvremeni turizam postavlja pred povijesne sredine, najviše u vidu strateškog promišljanja razvoja.

Veleposlanik Vučinić je istaknuo nadu da će se Crna Gora uskoro pridružiti Hrvatskoj u europskoj zajednici naroda te je ovom prilikom istaknuo veliku pomoć koju u procesu stjecanja članstva u Europskoj uniji pruža Republika Hrvatska. Iskazao je zainteresiranost za oblike suradnje na polju kulture, znanosti i obrazovanja, s naglaskom na suradnju između Sveučilišta u Dubrovniku s crnogorskim učilištima.

Susretu su prisustvovali i savjetnik u Veleposlanstvu Crne Gore u Republici Hrvatskoj Milovan Lučić te predstavnica počasnog Konzulata Crne Gore u Hrvatskoj sa sjedištem u Dubrovniku Ljubica Kežić.

Pročitajte još

LED EKRANI NA 6 LOKACIJA Postavlja se oprema za zonu posebnog prometnog režima

Dulist

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist